ART ART_IZDVOJENO

NIKA PURIĆ, PINKOVA ,,ZVEZDICA”, IMA SOPSTVENU LINIJU ODJEĆE: Uz muziku ušetala i u svijet mode

14591705_234431493626669_3332485674201690651_nSedmogodišnja Beograđanka Nika Purić oduševljavala je žiri i gledaoce iz emisije u emisiju druge sezone muzičkog takmičenja ,,Pinkove zvezdice”. Ova šarmantna i talentovana djevojčica sada ima i svoju liniju odjeće.
– Što se tiče Nikinog brenda, ideja i inspiracija se nametnula, uprkos mojim planovima da se bavim sasvim drugim poslom. Naime, Nikino učešće u takmičenju je povuklo sa sobom i moju kreativnost tj. kreiranje njenih haljina, a potom i cjelokupne scenografije i nastupa. Moje ideje koje su nekada bile i na granici neizvodljivosti, maestralno je sprovodila u djelo naša višegodisnja krojačica. Nika je, naravno, bila ta koja je umjela sve da ponese i iznese, i bile smo jako dobar tim. Potom su uslijedili mnogi pozivi sa pitanjima ko to radi, i da li mogu još nekom da sašijem iste haljine, i otuda se stvorio ,,Nikin mali butik” – priča za MNE magazin o ideji za ovaj lijepi modni poduhvat Nikina majka Jovana Purić.

This slideshow requires JavaScript.


Ona je istakla da Nika učestvuje u odabiru boja najčešće i u dodavanju detalja, te da obično to budu kristali.
Nika, kako je rekla njena majka Jovana, nosi pregršt uspomena, jednu zvjezdicu tj. trofej i lijepa poznanstva iz učešća u ,,Pinkovim zvezdicama”.
– Koncerti su obilježili ljeto, a sada nastavljamo sa festivalima – prenosi nam planove Jovana Purić.
Kada gledaju aktuelnu sezonu šoua, Jovana kaže da Nika bude prilično ljuta i stroga, i jako bude smješno i slatko gledati je koliko joj, ustvari, sve to nedostaje.
– Učešće u ,,Zvezdicama” je Niki sa šest godina, koliko je imala kada je započela, donijelo ogromnu popularnost i izlazak iz anonimnosti koje ima, naravno, i drugu stranu tj.  i neke mane, ali za sada se ona  dobro nosi sa tim. Zapravo, ona je mala i ne shvata preglede i brojke koje su pokazivale koliko je ona omiljena od samog početka, što je nama kao roditeljima i bilo važno – da se njeno djetinjstvo ne prekine zbog njenog talenta i da ona ostane sasvim obično dijete – kaže Jovana i podsjeća da ,,Zvezdice” nisu Nikin prvi javni projekat, te da je ona prvu veliku kampanju radila sa tri i po godine za ,,Danone”, a sa pet je bila djevojčica iz reklame za ,,Banku Intesu” (keš za penzionere), gdje je već postala prepoznatljiva.

Od žirija Nika se najviše druži sa Gocom Tržan ,,koja je kroz takmičenje i grdila i podržavala, čak je bila i na njenom rođendanu”, i sa Leontinom ,,u čijem će horu nastaviti rad na svom glasu najvjerovatnije”.
– Nika se tokom takmičenja najviše družila sa malim ,,Zvezdicama”, što je i logično, i ostali smo u kontaktu sa Anjom Jestrović, a od starijih sa Indirom Berišom, koja je Niki uzor u pjevanju i Tomislavom Milovanovićem, koga je Nika podržavala sve vrijeme i koji je bio njena simpatija – kaže naša sagovornica.
Nikin dan, priča nam, počinje sa osmijehom i tako se završava.
– Ona je vrlo vesela i nasmijana djevojčica koja voli sve što radi i jako voli ljude. Utkali smo joj kroz vaspitanje kao i njenim sestrama da sve radi sa ljubavlju i kroz osmijeh pa i u situacijama kada je najteže. Mislim da je naš stav njoj kao jako maloj dao vjetar u leđa i da se na sceni vidjela njena opuštenost i uživanje u svemu što je izvodila. Tačnije, ona se igrala, i njen dan je i dalje takav. Sve radi kroz igru – govori nam Jovana Purić i dodaje da, iako je u školi već počela da niže petice, najvažnije je da Nika bude bezbrižna kao dijete i sjutra dobar čovjek.
– Sve drugo je stvar zvijezda – zaključuje našu priču Nikina mama Jovana.

B.R.
Foto: Facebook