DRUŠTVO PREPORUKA

U SUSRET SVJETSKOM DANU DOSTOJANSTVENOG RADA: ,,Bedem fest” za sve koji se iskreno bore da kreiraju bogatiju i raznovrsniju stvarnost

14516362_1280278232008747_6673841228380185415_nPovodom 07. oktobra Svjetskog dana dostojanstvenog rada, iz NVO ,,Pro Futuro” – Bedem fest najavljuju dvije aktivnosti. Partneri u ovom projektu su Ministarstvo kulture Crne Gore, Opština Nikšić, JU Gimnazija ,,Stojan Cerović” i KUD ,,Zahumlje”.
– Obzirom da je dostojanstvo epitet koji je krasio rad na pripremi i organizaciji svakog izdanja ovog festivala, kao i da je rad svakog pojedinca-saradnika krasio dostojanstven rad i posvećenost, odlučili smo da današnji dan posvetimo svima onima koji se iskreno i sa dostojanstvom bore da kreiraju bogatiju i raznovrsniju stvarnost – kažu organizatori ,,Bedem fest”-a i najavljuju da je ,,jako važno, u današnjim vremenima animirati naročito mlađu populaciju da shvati značaj volonterizma kao oblika društveno-korisnog i dostojanstvenog rada”.
– Entuzijazam, neprofitabilnost i jaka želja i namjera da postanemo nosioci jako važnih procesa – radu za opšte dobro i dobro zajednice je sjajna stvar i upravo je to formula kako zajedničkim snagama i naporima svih možemo učiniti mnogo na putu promocije lokalnih potencijala i nas samih. ,,Bedem fest” je upravo kroz volonterizam postavio visoke standarde i sa razlogom prepoznat u javnosti kao ,,festival sa dušom” – kažu organizatori.
Sjutra, sa početkom u 13:00 h u svečanoj sali Gimnazije ,,Stojan Cerović” biće održan javni čas na temu ,,Svjetski dan dostojanstvenog rada posmatran kroz prizmu volonterizma”.
– Jako je važno da se obratimo mladim ljudima, prije svih gimnazijalcima, jer upravo smo uvjereni da među njima ima veliki broj budućih akademskih građana koji će biti nosioci kreiranja budućeg kulturnog identiteta, stoga je jako važno animirati ih da u što većem broju zauzmu pozitivan stav o značaju volonterizma. Upravo se među gimnazijalcima ,,kriju” buduće nade i tvorci jednog srećnijeg društva sa jasno definisanim ciljevima i kulturnim identitetom – vjeruju organizatori.
Drugi čin ovog programa, kako navode, naravno muzički program, biće održan u Sali KUD-a ,,Zahumlje” sa početkom od 19:30 sati. U muzičkom dijelu programa nikšićkoj publici predstaviće se nekoliko lokalnih muzičara i to: bend ,,Sancho Pansa”, ,,Štrajk mozga”, Zli, Saša Šundić i Petar i Dino Kapetanović.
– Naša je zamisao da ovaj put prednost damo nekim novim snagama lokalne scene, uz neka provjerena imena. Ulaz je, naravno, slobodan i pozivaju se ljubitelji pravog rokenrol zvuka da dođu i uživaju u dobrim ritmovima i sjajnim notama. Naravno, poziv je posebno upućen gimnazijalcima i svim srednjoškolcima – navode iz organizacije.
Potpuno su, kažu, svjesni odgovornosti i uloge koju imaju, naročito kada je riječ o uticaju na formiranje stavova i mišljenja kod mladih ljudi i ubuduće će nastaviti sa sličnim aktivnostima.
– Ovo je naša prva saradnja sa gimnazijom ,,Stojan Cerović” a na proljeće planiramo niz aktivnosti u saradnji sa kolektivom ove prestižne škole i njenim učenicima – poručuju iz organizacije.