DRUŠTVO SLAJDER

KOMPANIJA „13. JUL PLANTAŽE“ PROSLAVILA ZAVRŠETAK USPJEŠNE BERBE 2016: Da vinske riznice Crne Gore ostanu nepresušne

plantaze_verica

Verica Maraš

-U ovogodišnjoj berbi smo sa površine od 2100 ha vinograda pod vinskim sortama ostvarili proizvodnju od preko 21 milion kilograma grožđa, što je za 15 odsto veće od plana i za 30 odsto više u odnosu na 2015. godinu- kazala je Verica Maraš, izvršna direktorica Kompanije ,,13. jul Plantaže“. Ona je, na sinoć upriličenoj proslavi u vinskom podrumu Šipčanik povodom završetka uspješne berbe, kazala da su dobili sirovinu za velika i snažna vina po kojima se prepoznaje ,,naš već svjetski izgrađen vinski brend“.

plantaze_03-Prisutni smo u preko 35 zemalja svijeta i na gotovo svim tržištima bilježimo rast prodaje. Crna Gora je veoma otvoreno tržište za vinske proizvode iz regiona i one koji dolaze sa poznatih vinskih destinacija  što nije, na žalost, slučaj s pojedinim zemljama u regionu koje žestoko čuvaju poziciju svojih vina u njihovim zemljama. Čini nas ponosnim što u izuzetno izraženim konkurentskim odnosima na tržištu Crne Gore rastemo i ostvarujemo apsolutnu dominaciju nad konkurentskim vinima. Ukupan rast izvoza dostigao je 22 odsto. Prodaja stonog grožđa zabilježila je izvanredan rezultat i jedna je od najboljih u istoriji kompanije. Od prodaje stonog grožđa premašili smo 1.800. 000 eura prihoda što je rast od 20 odsto u odnosu na prošlu godinu-kazala je Maraš.

plantaze_

Nina Lečić i Željko Vasić probali vino ,,Šipčanik”

Ona je podsjetila da su već dugo drugi izvozni proizvod crnogorske ekonomije i da je tradicionalno vino Plantaža jedini poljoprivredni  proizvod od kojeg Crna Gora bilježi suficit u robnoj razmjeni s inostranstvom u iznosu od oko 15 miliona eura godišnje. Dodala je i da su Plantaže prepoznate kao kompanija koja veliku pažnju poklanja investicijama, pa su u proteklih devet godina realizovali investicije u vrijednosti od 30 miliona eura.

Direktorica Maraš je nazdravila  u slavu Crne Gore-zemlje velikih vina s željom, kako je rekla, da ,,njene vinske riznice ostanu nepresušne“.

Modna revija

This slideshow requires JavaScript.

Tokom  svečanosti organizovana je  promocija i premijerna degustacija vina ,,Šipčanik“. Modele iz kolekcije Sanje Bobar nosile su Maja Maraš, Ivana Milojko, Manja Gazivoda… Za njihovu frizuru pobrinuo se tim Kuće mode i ljepote ,,Zoran”, a šminku je radila Ljubica Bulatović – Elit studio Zoran. U muzičkom dijelu programa učestvovali su Nina Petković i Željko Vasić.

Proslavi su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, poslovni partneri kompanije ,,Plantaže“ iz zemlje iz inostranstva, te brojne javne ličnosti.

This slideshow requires JavaScript.

 

Mn.M.

Foto: B. Šekularac