DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: Uručene nagrade pobjednicima Literarnog konkursa ,,Svom učitelju/svojoj učiteljici zahvaljujem za …

captureMinistar prosvjete mr Predrag Bošković uručio je danas u Velikoj sali Ministarstva prosvjete nagrade pobjednicima Literarnog konkursa ,,Svom učitelju/svojoj učiteljici zahvaljujem za … “.
Tom prilikom podsjetio je da je Ministarstvo prosvjete načinilo značajan korak kada je učiteljsko zanimanje u pitanju, te da u Crnoj Gori postoji više od 2.000 učiteljica i učitelja, od čega više od 1.800 su učiteljice i više od 200 učitelji.
– Kroz izmjenu nastavnog plana i programa Univerziteta Crne Gore, odnosno Učiteljskog fakulteta, već od iduće godine će te studije trajati pet godina. Zbog toga upravo ovaj dan govori o tome da nam je na taj način stvorena još veća obaveza da ovaj poziv izgrađujemo kroz nastavu i da pozivu učitelja i učiteljice vratimo onaj sjaj koji je nekad postojao. Siguran sam da će upravo to biti naš prioritet u narednom periodu, a vama koji ste danas tu i koji ste zavrijedili nagrade, želim da poručim da ne zaboravite svoje učitelje i učiteljice, da ne zaboravite svoje nastavnike, da ih dobro slušate, jer od vas žele da naprave dobre ljude, a kao dobri ljudi puni znanja i samopouzdanja siguran sam da ćete graditi našu državu na veoma kvalitetan način – poručio je Bošković.
Učenici prva tri mjesta na ovom Konkursu pročitali su svoje divne radove.

Podsjetimo, Špiro Mugoša, učenik IX razreda JU OŠ ,,Oktoih”, Podgorica, pobjednik je Literarnog konkursa za učenike osnovnih škola na temu „Svom učitelju/svojoj učiteljici zahvaljujem za…“ koji je Ministarstvo organizovalo povodom 5. oktobra svjetskog Dana učitelja. Mentor prvonagrađenog učenika Špira Mugoše je nastavnica Natalija Abramović.

Drugo mjesto na Konkursu osvojila je Tanja Aleksić, učenica IX razreda JU OŠ ,,Vukajlo Kukalj” Šekular, Berane, čiji je mentor Dragana Bojović, dok je treće mjesto pripalo Jeleni Stanišić, učenici VI razreda JU OŠ ,,Narodni heroj Savo Ilić” Dobrota, Kotor, čiji je mentor Aleksandra Sindik.

Na Literarni konkurs je pristiglo je 486 radova iz 68 osnovnih škola Crne Gore, a Komisija je posebno pohvalila radove koje su napisali: Luka Radusinović, učenik IX razreda JU OŠ ,,Radojica Perović” Podgorica, mentor Nadežda Novićević; Amila Rastoder, učenica VIII razreda JU OŠ ,,Božidar Vuković Podgoričanin”, Podgorica, mentor Željka Prelević; Ivana Skupnjak, učenica VI razreda JU OŠ ,,Drago Milović” Tivat, mentor Katica Čavor, Kosta Milošević, učenik VI razreda JU OŠ ,,Dr Dragiša Ivanović” Podgorica, mentor Lidija Ljumović; Jovana Mušikić, učenica IX razreda, JU OŠ ,,Dušan Bojović” Nikšić, mentor Svetlana Bezmarević i Olgica Rašović, učenica IX razreda, JU OŠ ,,Oktoih”, Podgorica, mentor Kristina Popović.

Za autore najboljih radova Ministarstvo prosvjete obezbijedilo je novčane nagrade.