DRUŠTVO

GRČKA: Crnogorski tim na Svjetskom kongresu šefova kuhinja

 

wacslogo-02Na nedavno održanom Svjetskom kongresu (24-27. septembra) koji se za predstavnike Asocijacija  šefova i kuvara  iz više od 120 zemalja svijeta održao u Solunu, učestvovali su  i predstavnici Crne Gore.

Vuko Mitrović, predsjednik Asocijacije šefova i kuvara Crne Gore predstavljao je domaći tim, istakavši da je organizacija događaja i ove godine bila na zavidnom nivou:

-Organizacija je bila sjajna. Besprijekoran doček, program i raspodjela obaveza. Na ovogodišnjem okupljanju bijele bluze postale su zvanična kuvarska uniforma na svjetskom nivou, izabran je novi predsjednik, usvojen je četvorogodišnji Izveštaj, a odabrano je mjesto novog okupljanja za četiri godine – Malezija. Razmjena iskustava, novi načini pripreme, serviranja, tretiranja hrane uopše, obilježili su ovogodišnje susrete-kazao je Mitrović.

vuko-mitrovic

Vuko Mitrović

Globalna svjetska mreža Asocijacija šefova i kuvara (WACS), osnovana je 1928. godine u Parizu. Na prvom Kongresu bilo je 17 zemalja učesnica a na ovogodišnjem u Grčkoj čak 120. Svjetska Asocijacija ima preko 100 članova šefova Asocijacija koji predstavljaju preko 10 miliona kuvara širom svijeta.