MAGAZIN SLAJDER

VOJISLAV KALUĐEROVIĆ U OGLEDALU: Nepopravljivi sam romantik

vojo-kaludjerovicNaš današnji gost, direktor  Centra za kulturu Tivat Vojislav Kaluđerović, prepoznat je kao plesač, humanista i čovjek koji je vrlo zaslužan za kulturnu priču Crne Gore kvalitetnim programima koji izazivaju veliko interesovanje publike u Crnoj Gori i šire, a umjetnici se uvijek rado odazivaju njegovom pozivu za gostovanje u okviru manifestacije ,,Purgatorije”.

Djetinjstvo ga, kaže, podsjeća na bezbrižnost, toplinu doma i druženje sa prijateljima, ali i na prvi honorar kada je premotavao filmske trake u ljetnjem kinu u Donjoj Lastvi gdje je radio njegov djed.
Od njega kroz ovaj razgovor saznajemo i da je nepopravljivi romantik, a njegov savjet je da osobi pored vas uvijek treba da govorite da je volite.
U poslu insistira na motivaciji.
vojo-kaludjerovic-3Na šta Vas asocira djetinjstvo?
– Djetinjstvo me asocira na bezbrižnost, toplinu doma i druženje sa prijateljima. Još uvijek znam da odlutam mislima u to vrijeme radosti i smijeha.

Djed Gracije i Vojo

Djed Gracija i Vojo

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?
– Možda će vam to biti smiješno, ali to je bilo u mom djetinjstvu. Ne klasičan honorar. Moj djed je, kad sam bio klinac, puštao filmove u ljetnjem kinu u Donjoj Lastvi. Ja bih mu pomagao sa premotavanjem filmskih traka, jer mi je bilo zanimljivo, a on bi mi uvijek na kraju „radnog“ dana dao nekoliko dinara i rekao bi, ovo je tvoja dnevnica.

vojo-tivatNa čemu insistirate u poslu?
– Insistiram na motivaciji. Obzirom da sam trenutno na leading poziciji, najbitnije mi je da moj tim bude dovoljno motivisan da uspješno završimo projekat koji je pred nama.

vojo

Ovo su scene koje su sastavni dio ,,Purgatorija”

vojo-kKoju knjigu/film biste preporučili?
– Preporučio bih od Alesandra Barika „Svila“. Lagano, prelijepo i veoma poučno štivo. Obožavam tu knjigu. Od filmova neka bude ,,Beba Bridžet Džons” koji je sada u bioskopima. Odlična komedija sa britanskim humorom, veoma opuštajuća.

Koje jelo najviše volite?
– Kažu ljudi, niko ne kuva kao moja majka, tako da iskreno najviše volim njoke kad mi ih majka spremi.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

– Ja sam nepopravljivi romantik. Ljubav se jednostavno desi ali da bi opstala treba mnogo truda, poštovanja i iskrenosti. I stalno govoriti osobi pored vas da je volite. Često se susrećemo sa time da manjkamo sa pokazivanjem emocija osobama koje volimo (jer one znaju da ih mi volimo), dok baš njima treba svakodnevno dati značaja i pružati male znake pažnje.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

– Radmilu Savićević, neponovljivu glumicu našeg glumišta i ženu koja je uveseljavala svojim ulogama sve nas koji smo odrastali uz Ristanu, Dostanu, Živadinku i mnoge druge.

Detalj sa putovanja

Detalj sa putovanja

Putovanje koje pamtite?

– Mnogo volim putovanja. Dosta mjesta sam obišao, što poslovno, što privatno, ali putovanje na Tajland i u Kambodžu mi je najzanimljivije iskustvo. Spoznaja nove kulture, prirodne ljepote, način života, sve je to bilo mnogo izražajno i ostavilo veliki dojam i ispunjenost.

dsc03060

Pjesma Vašeg života je?

– Nemojte da tražite pjesmu, evo vam estradna ličnost.  Svi koji me poznaju, znaju da sam veliki obožavatelj Lepe Brene. Ta ljubav traje još od 1987. godine.

Bojana Radonjić
Foto:
Privatna arhiva