ART PREPORUKA

MINISTARSTVO KULTURE: Goranović govorio na pres konferenciji Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću

press-najava-kulturnih-dogadjaja-za-oktobar-01-1Pavle Goranović, ministar kulture govorio je danas na pres konferenciji održanoj u Nikšiću povodom oktobarskog repertoara Programa podrške razvoju kulture.

Uz ministra Goranovića na presu su govorili i Radoš Šućur, potpredsjednik Opštine Nikšić, Goran Perišić, direktor Nikšić Guitar Festa i Kristina Radović, koordinatorka Programa.

Ministar Goranović osvrnuo se na dosadašnje rezultate Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. On je kazao da je od 2014. godine, otkad je program otpočeo sa realizacijom, Nikšić dobio novi talas kulturnog aktivizma i do tad nedovoljno zastupljene kulturno-umjetničke produkcije.

„Ministarstvo kulture prepoznaje ovaj grad kao važan kulturni centar Crne Gore, a takvim ga svakako čine kulturni potencijali koji su dokazani upravo kroz ovaj Program“, kazao je ministar Goranović, ističući manifestacije koje su u poslednjih par godina Nikšiću vratile kulturni ugled i ponovo ga učinile prepoznatljivim.

Goranović je dodao da će Ministarstvo kulture i dalje usmjeravati posebnu pažnju na ovaj grad i doprinositi kontinuiranom kulturnom razvoju kako produkcije, tako i kulturnih djelatnika i kreativaca iz Nikšića.

Goran Perišić, direktor Nikšić Guitar Festa, na pres konferenciji je predstavio ovogodišnje izdanje važnog međunarodnog festivala, koji obogaćuje kulturnu sliku grada Nikšića. On je pozvao publiku da isprati Nikšić Guitar Fest, dodavši da on odgovara na kvalitativni kriterijum koji su mu kao zadatak postavili programi iz prethodnih godina.

Potpredsjednik Opštine Nikšić, Radoš Šućur, govorio je o infrastukturnim projektima koji su u proteklom periodu završeni i čija je svrha da maksimalno posluže realizaciji kulturno-umjetničkih događaja u ovom gradu.

Koordinatorka Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, Kristina Radović, predstavila je cjelokupan oktobarski repertoar koji sadrži 24 različita programa iz oblasti kulture i umjetnosti.

kud duga