ART PREPORUKA

UŠLI U ISTORIJU: ,,Igri prijestola” 12 Emija

Foto: AP

Foto: AP

,,Igra prijestola” televizijske kuće HBO srušila je sinoć rekord u broju osvojenih nagrada Emi (Emmy). Na ovogodišnjoj dodjeli bila je nominovana u 24 kategorije, a slavila je u 12, uključujući i najbolju dramsku seriju. Serija je sada prestigla ,,Fraiser”-a.

Rami Malek osvojio je nagradu za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji za ,,Mr. Robot”, a Tatiana Maslani proglašena je najboljom dramskom glumicom za ulogu u ,,Orphan Black”-u. Serija ,,Veep” proglašena je najboljom humorističnom serijom drugu godinu zaredom, a glavna glumica Džulija Luis-Drajfus najbolja je glumica u humorističnoj seriji. Ovo joj je peti Emi. Glumica je nagradu posvetila ocu, koji je preminuo u petak.

Najbolji sporedni glumac u humorističnoj seriji je Toni Hejl, takođe iz ,,Veep”-a, a najbolji glumac u humorističnoj seriji je Džefri Tambor iz ,,Transparent”-a, drugu godinu zaredom. Emi je osvojila i serija ,,The People vs OJ Simpson”, dramatizacija suđenja O.J. Simpsonu 1990-ih godina. Serija je ukupno osvojila pet nagrada, a trijumfovali su i njeni glumci Sara Polson, Sterling K. Braun i Kortni B. Vena.

Prošle sedmice održana je ceremonija za tehničke Emije, na kojoj je ,,Igra prijestola” osvojila čak devet nagrada za tehnička dostignuća.

Listu ostalih dobitnika možete pogledati ovdje.

Izvor: Nacional

kud duga