MAGAZIN PREPORUKA

DIRLJIVO: Susret siročića iz Kine topi srca (video)

captureNeobično dirljivi video susreta dvoje male djece nakon godinu dana koji su se sprijateljili u kineskom sirotištu rastopio je srca korisnika interneta.

Četvorogodišnja Hana i trogodišnji Doson jako su se zbližili dok su odrastali u jednom kineskom sirotištu, ali tad je Hana ušla u uproces usvajanja kod jedne američke porodice iz Teksasa, piše Huffington Post.

Šeron Sajks, Hanina majka, koja je i objavila video, primijetila je vezu djevojčice s Dosonom kad su je posjećivali u periodu dok su sređivali dokumentaciju.

– Kad smo prolazili sirotištem i kad sam vidjela kako su njih dvoje bliski, pomislila sam da ne možemo onda njega ostaviti u Kini – rekla je za Fox 4.

Sajks se vratila u rodni Luzvil i počela da traži i Dosonu porodicu. Molbu je prenijela i preko Facebook-a pa je njena priča došla do Krisa i Ejmo Kleri koji imaju troje djece ispod pet godina, ali odlučili su da usvoje i kineskog dječaka.

Cijela birokratska zavrzlama trajala je gotovo godinu i nakon 11 mjeseci Hana i Doson su se opet sreli na aerodromu u Dalasu.

– Zagrlili su se vjerovatno 400 puta i nisu prestajali – rekla je Ejmi Kleri.


Izvor: Jutarnji.hr