PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

SVE ZA NOVI AJFON: Kampuje se ispred radnji od avgusta, ,,profesionalni čuvari reda” za usluge traže 3.000 dolara

Novi ,,iPhone 7” naći će se u prvim radnjama u petak, ali vjerni fanovi već sada su zauzeli svoje pozicije u redovima ispred trgovina kako bi se prvi dočepali popularne ,,sedmice”.

436d563c39c8a41ebdd6393aa2217606U SAD-u i Njemačkoj pojednici su postavili šatore ispred radnji i namjeravaju tu da ostanu sve do petka kada će se prve ,,sedmice” pojaviti u prodaji. Ovi prizori više nikoga ne iznenađuju jer imamo priliku da ih gledamo svake godine u septembru nakon lansiranja ,,Apple”-ovog novog modela telefona.


Harvard Zgang, stažista u ,,Bloomberg”-u, na Twitteru je objavio da je prvi fan počeo da kampuje ispred ,,Apple”-ove radnje 25. avgusta – dvije sedmice prije službenog predstavljanja telefona.


Ako ste zaposleni i nemate vremena ili volje da sjedite na pločniku ispred radnje, pojavili su se i ,,profesionalni čuvari reda”. Oni će za vas sjedjeti u redu i čekati danima te vam prepustiti mjesto prije otvaranja prodavnice. Takve usluge platićete oko 3.000 dolara.

dead2984b57d1dadeb2880b4b1f44be7

Na Novom Zelandu jedan mobilni operater dosjetio se još originalnije ideje – prvih sto kupaca u redu ispred trgovine dobiće robota koji će im čuvati mjesto.

Izvor: Express.hr
Foto: Reuters/Pixsell