Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Sahat – kula postaje i vidikovac

sahat_kula_podgorica3

 

Jedan od simbola Podgorice uskoro će dobiti novo ruho, ali precizan datum početka radova još se ne zna. Kada će početi adaptacija trga i Sahat kule najvjerovatnije će biti poznato već tokom ove sedmice.

Šef biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici glavnog grada Vladimir Rajičić najavio je da će posjetioci moći da se popnu do vrha kule, odakle se pruža jedan od najljepših pogleda na praktično čitav grad i okolinu.

-Unutrašnjost Sahat kule će prvi put biti otvorena za posjetioce i nadamo se da će ona na taj način postati svojevrsna turistička atrakcija. Inače, riječ je o vrlo interesantnoj unutrašnjosti jednog starog objekta, sagrađenog u 17. vijeku, tako da nema sumnje da će privući pažnju turista i gostiju našeg glavnog grada, ali i samih Podgoričana-istakao je Rajčić.

Šef biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici glavnog grada najavio je da će na trgu biti uređene i zelene površine, a naći će se mjesta i za punktove na kojima bi zanatlije mogli da prodaju svoje rukotvorine.

Biće to, kaže Rajčić, svojevrstan podstrek i šansa za male preduzetnike i zanatlije da se predstave široj javnosti.

Izvor: Pobjeda