DRUŠTVO SLAJDER

NOVI STANDARD U HOTELIJERSTVU: Hotel ,,Hilton” u Podgorici otvara vrata za dvadeset dana

Hilton_01Izvršni direktor hotela ,,Hilton” Haluk Bilgili i vlasnik Žarko Burić upriličili su jutros u hotelu radni doručak sa novinarima i za 20 dana najavili svečano otvaranje.
Hilton_05
– Ovo je međunarodni brend koji posluje u Podgorici sa najvećim brojem soba, kapacitetom kongresnih sala, pa će samim time privući više posla u zemlju. Hotel je otvoren za javnost. Ne morate da budete gost hotela da biste koristili restoran, spa i ostale javne usluge. Želimo da svi dođu, kao što je to bio slučaj u prošlosti, sa hotelom ,,Crna Gora“ – rekao je Bilgili.
Burić se nada da će hotel ,,Hilton“ postati simbol Podgorice kao što je nekada hotel ,,Crna Gora“ bio simbol Titograda.
Hilton– ,,Hilton“ donosi iskustvo i nove standarde u hotelijerstvu. Mislim da je to dobar spoj naše investicije i njihovog znanja i iskustva – istakao je Burić koji smatra da je budućnost crnogorskog turizma upravo u dovođenju što više stranih brendova i na taj način podizanju usluga na veći nivo od dosadašnjeg.
Nije bilo jednostavno dovesti ,,Hilton“ i zainteresovati ih da dođu u Crnu Goru, s obzirom da u regionu samo postoji ,,Hilton“ u Dubrovniku, dodaje Burić.
Hilton_03Ali, uspjeli su. Ukupna investicija iznosila je 47 miliona eura, što je za tri miliona više od planiranog zbog nepredviđenih radova i činjenice da su neke stvari bile skuplje, objasnio je Burić.
Hilton_06Hotel će imati 180 soba, šest kongresnih sala, spa, cigar klub, skaj bar, restoran, dok je park dodatni doprinos kompletnom ambijentu hotela. Biće zaposleno 170 osoba, većinom iz Podgorice i ostalih gradova Crne Gore, uz nekoliko radnika nekadašnjeg hotela ,,Crna Gora“. Zadržani su djelovi i šare nekadašnjeg hotela ,,Crna Gora“.
Interesovanje za boravak u ovom hotelu je veliko, kaže Bilgili. Cijene su objavljene na sajtu, a zavise od potražnje.
B.R.
Foto: B. Šekularac

One Response to NOVI STANDARD U HOTELIJERSTVU: Hotel ,,Hilton” u Podgorici otvara vrata za dvadeset dana