DRUŠTVO PREPORUKA

EKIP: Potpisan Memorandum o saradnji sa Kancelarijom za telekomunikacije Češke

DSC_1039

Jaromir Novak i dr Šaleta Đurović

Delegacija Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore (EKIP) na čelu sa predsjednikom Savjeta Agencije dr Šaletom Đuroviċem završila je danas dvodnevnu posjetu Kancelariji za telekomunikacije Češke (CTU).  U cilju daljeg unaprijeđenja odnosa predsjednici CTU-a i EKIP-a  Jaromir Novak i dr Šaleta Đuroviċ ovom prilikom potpisali su Memorandum o saradnji između dvije agencije.

– Zvanično potpisivanje Memoranduma o razumijevanju predstavlja logičan slijed aktivnosti u našoj korektnoj i uspješnoj saradnji koju smo imali i koju smo gradili svih ovih godina. Potpisivanje Memoranduma predstavlja veliki oslonac za uspješno izvršavanje zadataka i aktivnosti koji će se pred ovom Agencijom naći u narednom periodu u procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji. Vjerujemo da će iskustva, savjeti i rješenja koje je Češka, kao članica Evropske zajednice naroda, primjenila na svom tržištu elektronskih komunikacija, biti veoma korisna i primjenljiva u većem ili manjem obimu i na našem tržištu – saopšteno je iz EKIP-a.

Predstavnici EKIP-a posjetu su iskoristili i za razmjenu iskustava sa predstavnicima regulatora iz Češke. Sljedeći sastanak će biti održan za vrijeme međunarodne regulatorne konferencije ,,Regulacija tržišta elektronskih komunikacija” koja se održava u periodu od 26-27.09.2016. godine u Budvi.