DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: Bošković u radnoj posjeti Opštini Bijelo Polje

BP3Ministar prosvjete mr Predrag Bošković boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Bijelo Polje gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem.

Ministar Bošković je istakao dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i rekao da je Opština Bijelo Polje pokazala razumijevanje i pružila veliku podršku unapređenju infrastrukture obrazovno-vaspitnih objekata.
Bošković je na sastanku sa upravom Opštine i direktorima škola razgovarao o poboljšanju kvaliteta nastave kroz poboljšanje uslova rada. Ministar je stavio akcenat na problem u vezi sa objektom JU OŠ „Dušan Korać“ jer je utvrđeno da bi bilo skuplje renovirati školu nego napraviti novu, tako da jeu narednom periodu u planu izgradnja novog objekta JU OŠ „Dušan Korać“.
Ministar je rekao da je veliki iskorak načinjen u predškolskom obrazovanju jer je kroz Kampanju „Svi u vrtić“ i radom interaktivnih službi znatno povećan obuhvat djece ovim nivoom obrazovanja što je u skladu sa Strategijom ranog i predškolskog obrazovanja i vaspitanja 2016/2020. Ministar je takođe izrazio uvjerenje da će do 2020. godine predškolsko obrazovanje biti obavezno.
Predsjednik Opštine Aleksandar Žurićpohvalio je saradnju sa Ministarstvom prosvjete i podsjetio na niz uspješnih investicija u obrazovni sistem Bijelog Polja, naročito kada su je riječ o tri srednje škole koje su danas moderni objekti sa savremenom sadržajima, što znatno doprinosi kvalitetu nastave.
Žurić je rekao da je na sastanku sa ministrom razgovarao o aktuelnim temama saradnje lokalne samouprave i Ministarstva prosvjete, kao i zajedničkim projektima na nivou predškolskog obrazovanja u okviru kojeg su unapređeni i povećani kapaciteti predškolskog obrazovanja.
On je takođe podsjetio da je u avgustu završena sanacija još jednog predškolskog objekta koji se nalazi u samom centru grada,gdje će biti smještene jaslice. Žurić je najavio da će do kraja godine biti adaptiran još jedan objekat namijenjen predškolskom obrazovanju.