ART SLAJDER

OTVORENA IZLOŽBA MIKA I ILIJE GOJOVIĆA: Emotivna priča koja će se pamtiti

Izlozba_Gojovici_12Ilija i Miko Gojović otvorili su večeras izložbu radova u Galeriji ,,Modigliani” u Podgorici. Galerija je bila puna prijatelja. Na jednoj strani bile su  slike prirode oca Mika, na drugoj crteži puni vedrine sina Ilije. Iako naizgled drugačija priča, stopljena je u savršenu cjelinu punu emocija.
– Emocije su te koje prave prave priče. Nadam se da je ovo lijepa priča koju će pamtiti Podgorica, a ja ću je pamtiti sigurno još dugo. A nisam sam. Tu je i moj otac – kazao je Ilija Gojović i dodao da mu je srce puno.
Vlasnica Galerije ,,Modigliani” Jelena Vujović rekla je da su njih dvojica svojim radovima ovjekovječili crnogorske motive, sociološku tematiku i prije svega, priče satkane od raznih emocija. Dodala je i to da je vrijednost stvar njihovog duha, a potvrda toga su večerašnji radovi, rukopisi i emocionalni segmenti.
Književnik Boris Jovanović Kastel posebno za ovu priliku napisao je pjesmu ,,Otac i sin”.
– Ako je neko pasioniran njihovim slikarskim radovima, on naprosto mora da to izrazi na lakši način. Mora da napiše poemu. Kažem to jer su njihovi radovi lirika apsurda, slika Mediterana koja se kasnije pretače u naše mediteransko hodočašće prema samome sebi – kazao je Jovanović.
Kako je Ilija i muzičar, priredio je posjetiocima  muzički segment u kojem su, pored njega, nastupili Anita Popović i Marko Prentić. Tako su svi uživali u Gojovićevim pjesmama ,,Ne želim da znam” i ,,Zaleđen”, Prentićevim ,,Okus pelina” i obradi Ričijeve ,,Hello” i numerama Anite Popović ,,Dotakni me vjetrom” i ,,Marija”.
Nakon zvaničnog programa upriličen je koktel.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga