PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

VIDEO: Ovako zvuči kad Monika Beluči govori na srpskom jeziku

Foto: kustu.com

Foto: kustu.com

Italijanska glumica Monika Beluči za potrebe filma režisera Emira Kusturice ,,Na mliječnom putu” morala je da nauči srpski jezik.
Ostvarenje će premijerno biti prikazano 9. septembra na filmskom festivalu u Veneciji, a u bioskopima od decembra.
Snimanje filma, urađenog po Kusturičinoj pripovjeci „U zmijskom zagrljaju“, objavljenoj u knjizi „Sto jada“, trajalo je tri godine.
– Sve što mi je preostalo ispod kože, i izvan kože, sve što sam imao dao sam za ovaj film – kazao je Kusturica za ,,Blic”.
„Na mliječnom putu“ je, dodaje, priča o moralu, vjeri, uvjerenju „što je danas zaboravljena kategorija“.
– Ovaj film biće moj politički testament. To je ljubavna priča o čovjeku čijem su ocu mudžahedini otkinuli glavu. Politički testament koji se sastoji u potpunom gubljenju iluzije šta je bio taj rat, potpuno gubljenje iluzije i ideje o humanitarnom pravu kao nečem što je nametnuto kao ideja da se bombardovanjem pravi mir, što je najnoviji izum jedne krize koja je zahvatila zapadnu civilizaciju i koja se sada razrješava na Bliskom istoku. Sedam zemalja su oni opustošili, sedam zemalja ostavili u ruševini – objasnio je Kusturica u razgovoru za ,,Blic”.
U ostvarenju glume, pored Kusturice i Beluči, glume još Sergej Trifunović, Nataša Ninković, Sloboda Mićalović, Zoran Cvijanović, Predrag Manojlović i drugi.
Poslušajte kako to zvuči kad najljepša žena svijeta izgovara rečenice na srpskom jeziku.

B.R.