ART SLAJDER

HOTEL ,,SPLENDID”: Špic sezone još traje, koncert Rada Šerbedžije u nedjelju

IMG_1704Proslavljeni umjetnik Rade Šerbedžija u nedjelju će od 21 sat prirediti  koncert  u prelijepom ambijentu hotela ,,Splendid”.
Tim hotela spremno dočekuje Šerbedžiju kojem će se, kako za MNE magazin kaže PR menadžerka hotelske grupe ,,Montenegro stars” Maja Vukićević, prvi put na sceni pridružiti bend ,,Zapadni kolodvor” u punom sastavu.
– Gro kulturnih manifestacija na primorju je završen, ali ne i u hotelu ,,Splendid”.  Hotel ,,Splendid” nije želio da bude pretenciozan, u smislu da preuzima odgovornost institucija kulture. Naprotiv, bila je namjera da organizacijom dva umjetnička događaja suptilno pošaljemo poruku da takozvani špic sezone još traje, jer to potkrepljuju brojke. Popunjenost u hotelima hotelske grupe je na nivou 80 odsto kada je u pitanju prosjek, što

IMG_6794

Maja Vukićević

varira, ali, ispod tog procenta ne opada. Upravo smo na ovaj način, organizacijom dva kulturna događaja, htjeli da damo svoj doprinos u tom smislu, a sve u namjeri da se gosti zabave u našem rizortu kad već uživaju u svom odmoru – istakla je Vukićević.

Tako su odlučili da budu suorganizatori koncerta Radeta Šerbedžije koji je, kako kaže  ,,ove prostore svojim umjetničkim radom, ali i društvenim angažovanjem iz regionalnih okvira uveo u svjetske”.

– Pošto se uvijek trudimo da budemo makar malo drugačiji, za korak ispred drugih, i ovaj koncert biće specifičan. U tom smislu što smo, vodeći računa da svoju koncertnu aktivnost koju je Šerbedžija započeo u Crnoj Gori 8. marta velikim koncertom na sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u Podgorici, završava upravo kod nas, što nam je posebna i čast i zadovoljstvo. Biće to zapravo jedini koncert gdje će se proslavljenom umjetniku na sceni pridružiti bend ,,Zapadni kolodvor” u punom sastavu. Sa osam instrumentalista na sceni koji će se pojaviti, ne sumnjamo da će prirediti još jedan muzičko-poetski spektakl u kojem će publika da uživa – vjeruje Vukićević.928493495438871409

Veliko je interesovanje od prvog dana kada su objavili da su suorganizatori koncerta.
– To znači da publika očekuje da još nešto kaže, a kako smo mi informisani uoči koncerta, i sam Rade Šerbedžija je izjavio da očekuje još jedan lijep doček i mislim da ćemo u tome uspjeti, da će to zaista biti jedno prelijepo veče u kojem će uživati i umjetnici na sceni, a i publika koja će ih pratiti tokom ta dva sata koliko njegovi koncerti traju – istakla je Maja Vukićević .
hotel splendidCijena karte je 20 eura, a ostalo ih je, kako napominje naša sagovornica, veoma malo.
– Hotel ,,Splendid” uvijek uvažava psihološku karakteristiku publike da sve radi u posljednji tren, pa smo jedan, istina, mali, ali značajan kontigent karata, ostavili  za one koji se odluče u posljednjem trenutku da dođu.  Ulaznice mogu da kupe na prodajnom štandu na recepciji hotela ,,Splendid”  do samog dana održavanja koncerta.
Organizator je ,,Nova knjiga”, pokrovitelj je opština Budva, a hotel ,,Spledid” je suorganizator.
Veče nakon koncerta Radeta Šerbedžije, u ponedjeljak 5. septembra, od 20 sati, u hotelu ,,Splendid”, svečano će biti otvorena izložba umjetnice Jelene Vušurović, najavljuje Vukićević.
– Izložba je prodajnog karaktera, otvoriće je profesor dr Aleksandar Čilikov, a gošća na otvaranju biće Svetlana Raičković. Inače, ovo je treća samostalna izložba umjetnice sa Cetinja koja će se predstaviti sa 57 radova nastalih u proteklih godinu. Tako da, pozivam sve da dođu, da isprate ove događaje jer, mislim da je suvišno reći,  da su svi dobrodošli u hotel ,,Splendid” – kazala je Vukićević.

Mn.M.

kud duga