PREPORUKA SPORT

USKOKOVIĆ PRED VEČERAŠNJE ČETVRTFINALE JUNIORSKOG SP: Uz podršku sa tribina revanširaćemo se Rusima

crna gora junioriJuniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore sastaće se večeras sa Rusijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, a selektor Veljko Uskoković uzda se u podršku sa tribina i kvalitet svog tima.

Naš tim imao je slobodan dan jer je osvojio prvo mjesto u grupi, dok su ,,baćuške” morale da igraju utakmicu osmine finala u kojoj su lako savladale Amerikance 15:8.

– Rusija je ubjedljivo savladala Amerikance i sada imamo idealnu priliku da im se revanširamo za poraz prošle godine na Evropskim igrama u osmini finala. Rusija je pokazala da se u posljednje vrijeme dobro radi kod njih, polako se vraćaju u svjetski vrh. Kvalitetna ekipa, fizički jača od nas, plivački dobro potkovana. Mi imamo svoje adute i vjerujem da ćemo ih pokazati u četvrtfinalu. Mislim da smo uspjeli da uspostavimo neku hemiju i zdravu atmosferu. Za sada sve kvalitetno funkcioniše, igramo kvalitetno u napadu, vjerujem da ćemo odbranu odigrati kao protiv Mađara. Mislim da će pobijediti kolektiv, a mi smo kao kolektiv jači – kazao je selektor Uskoković pred večerašnji susret.

Meč na bazenu u Podgorici zakazan je za 21 sat, a ulaz će biti besplatan.

Izvor: CDM