PREPORUKA SPORT

TUMBAKOVIĆ OBRAZLOŽIO: Damjanović ima godina, zatvorio bi prostor perspektivnom igraču

 

tumba_1Selektor naše fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković obrazložio je uoči današnjeg treninga odluku da ne pozove u nacionalni tim Dejana Damjanovića.

Iskusni napadač nije se našao na spisku od 30 igrača koji konkurišu za susret sa Rumunijom (4. septembar, Kluž) na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

– Dejana poznajem bolje od svih. Vodio sam tim u Kini, kad je on bio u Koreji. Moramo da budemo realni, jer on ima godina. Smatram da bi mogao da zatvori prostor perspektivnom igraču. Dugoročna strategija je dati šansu mladima. Poštujem sve što je uradio i nadam se da me razumijete – rekao je Tumbaković novinarima u Kampu FSCG uoči današnjeg treninga.

Srpski stručnjak poznaje našeg prvog rivala u kvalifikacijama.

– Rumuniju sam gledao na Evropskom prvenstvu. Imamo sve podatke o njihovim kvalitetima. Dobili su novog selektora poslije šampionata i dobro ih poznajem.

Selektor vjeruje i da bi za utakmicu u nedjelju mogao da konkuriše i roviti Marko Baša.

– Baša nije igrao u posljednje tri sedmice. Možda je mogao da igra prošlog vikenda, ali u klubu nisu rizikovali. Očekujemo da radi sa ekipom do meča sa Rumunijom i nadam se da će moći da bude u timu. Zbog povreda neće biti Saveljića i Stojkovića, dok je rovit Nemanja Nikolić – zaključio je selektor Crne Gore.

Izvor: CDM