PREPORUKA SPORT

UDARAC: Mekinro raskinuo saradnju sa Raonićem dva dana pred US Open

 

raonicLegendarni američki teniser Džon Mekinro odlučio je da, samo dva dana pred Otvoreno prvenstvo SAD, više ne bude trener Miloša Raonića. Mekinro je sa Raonićem radio u prethodna tri meseca, pomogavši mu da stigne do finala Vimbldona, u kome je kanadski teniser crnogorskog porekla poražen od Endija Mareja.

Raoniću preostaje da se za izazove na US Openu sprema sa Karlosom Mojom i Rikardom Pijatijem, koji su mu i dosad bili u stručnom štabu.

-Miloš već ima dva trenera. Ja sam više bio u ulozi savetnika pred Vimbldon. On ima sjajnu ekipu oko sebe. Mislim da je ovako kako sam odlučio – najbolje, i najlakše u ovom trenutku. Proveo sam ovu sedmicu sa njim, ali kada sam razmislio malo, za Miloša je, a i za EPSN čiji sam komentator, pa i za mene samog, najbolje je da prekinemo saradnju sada. Od ponedjeljka, kada US Open krene, on će biti okružen dobrim ljudima. Ja ću navijati za njega, želeći mu svako dobro. Ali, zaista je najbolje biti rastati se u ovom trenutku. Život će biti jednostavniji svima nama- rekao je Mekinro.

Svjetski “broj 6”, 25-godišnjak rodom iz Podgorice, na US Openu će najprije igrati protiv Njemca Dastina Brauna. U trećem kolu bi mogao da se sastane sa Dušanom Lajovićem, ako on savlada favorite na svom putu (Per, Bagdatis), u četvrtfinalu bi mogao da igra sa Nadalom, a u polufinalu sa Đokovićem.

Izvor: blic.rs