ART PREPORUKA

BERANE: Otvorena izložba „Crnom Gorom“, u postavci 22 slike

Koljenovic_izlozba_2

Mirsad Koljenović

U Beranama je otvorena izložba pod nazivom „Crnom Gorom“ autora slikara Mirsada Koljenovića iz Podgorice. Pred brojnim posjetiocima u spomen kući prvog crnogorskog diplomate vojvode Gavra Vukovića, izložbu je otvorio Mr. prof Esko Muratović iz Nikšića. Njegovom stručnom predgovoru predhodila je najava direktorice Centra za kulturu Berana Slobodanke Ivanović, koja se istovremeno zahvalila autoru na veoma lijepom poklonu slici spomen kuće vojvode Gavra Vukovića.

Postavku ove izložbe čine 22 slike ulje na platnu i jedne PVC instalacije. Izložba je sufinansirana od Ministarstva kulture konkursom pod nazivom Razvoj kulture na sjeveru nase države i biće otvorena do 1. septembra.

Ovo je Mirsadova 16-ta samostalna izložba pored kojih je imao preko 20 kolektivnih izložbi u Crnoj Gori i inostranstvu. Mirsad koljenović je samouki umjetnik, napisao je knjigu „Mirsov traktat o slikarstvu“ objavljenu 2007.godine. Autor je više programa i projekta iz inkluzije sa učenicima sa posebnim potrebama. Saradnik je Udruženja umjetnika koji slikaju ustima ili stopalom iz Linhenštajna. Predsjednik je udruženja Likovnih umjetnika Athenasart iz Grčke za Crnu Goru.

kud duga