ART SLAJDER

LJUBOMIR NINKOVIĆ: Čovjek ne smije da dozvoli da na njega utiču spoljašnje okolnosti

S-vremena-na-vreme_02Sastav ,,S vremena na vreme” razgalio je sinoć srca svih koji su prisustvovali njihovom koncertu na otvaranju sedmog izdanja ,,Bedem fest”-a. Posebne emocije izazvala je numera ,,Moj svet” kojom je započet i zatvoren nastup nakon kojeg smo razgovarali sa Ljubomirom Ninkovićem.
,,Bedem fest” i sam bedem su kao stvoreni za muziku benda ,,S vremena na vreme”. Kakvi su utisci, koliko Vam je značio poziv i nastup?
– Ovaj prostor je kao pravljen za nas. Fantastičan je i šteta što se više ne koristi, mislim da bi trebalo. Imaju odličnu akustiku, na divnom je mjestu, lijep je pogled i sa bine. Vrlo je inspirativno popeti se na tu binu i sa nje gledati planine i njihovo plavetnilo. Mi smo svi uživali. Ovaj festival bi trebalo održati. Čuvajte ga na svaki način jer zahvaljujući njemu čini mi se da Nikšić ima odnjegovanu rok publiku. Ovo je publika koja tačno zna da reaguje gdje treba i kad treba, ima ukusa. Ne samo zato što su nas ovako pozdravili, nego što će slušati ovo što slijedi poslije nas. Vidio sam već na probi dosta mladih ljudi koji to prihvataju, tako da ovo je idealno mjesto. Mi smo prezadovoljni.
Sa Vaše tačke gledišta današnjeg svijeta, da li je i on dalje čaroban i lijep i da li Vam i dalje sigurnost daje?
– Svako sebi treba da napravi taj svijet i od njega sve zavisi. Ne smije da dozvoli da na ljepotu njegovog unutrašnjeg svijeta utiču spoljašnje okolnosti. Čovjek mora da radi na sebi i tu ljepotu stvori u sebi.
S-vremena-na-vreme_04Od početka osnivanja benda pa sve do danas, nastavljeno je stvaranje songova za predstave. Kako je bilo sarađivati sa Gradskim pozorištem iz Podgorice u predstavi Jagoša Markovića ,,Čarobnjak iz Oza” za koju ste songove snimali kod Mihaila Radonjića u podgoričkom ,,M sound”-u?
– Sad je upravo došla glavna glumica (Kristina Stevović) ovdje. To je prije godinu i po dana rađeno. Sa Jagošem sam puno radio. Uživao sam, jako dobra mlada ekipa koja je, prije svega, talentovana, a drugo, nisam imao problema kod pjevačkih numera jer su oni vrlo lako to shvatili i počeli da pjevaju. To je zaista jedna lijepa uspomena. Moguće da ćemo još nešto raditi, ja bih volio.
S-vremena-na-vreme,,Čaj od jasmina” radili ste sa bratom Bodom Ninkovićem?
– Gledali ste to, je li? Mislim da će oni doći i ovdje. Trebalo bi da gledate. To je vrlo interesantna i duhovita predstava gdje sam mogao da se više opustim, da pustim mašti na volju. Napravljena je prije više od dvije godine i još se igra. To je znak da je dobra.
Kako je bilo odrastati uz Bodu, pošto ste Vi bili prvo muško dijete u užoj i široj porodici?
– Upravo zato je on odrastao uz mene. Ne znam koliko mu je to baš dobro palo kroz život, jer sam umio da mu udarim koju čvrgu i ćuškicu, stariji brat to radi. Mnogo je otporniji i skladniji nego ja i mnogo je snalažljiviji u nekim stvarima nego ja. To je isto, na neki način, sudbina mlađe braće.
S-vremena-na-vreme_03Šta je bila ideja pri ponovnom okupljanju benda ,,S vremena na vreme”?
– Pokrenuo je ideju naš menadžer koji je obezbijedio nekoliko nastupa. Mi tako i radimo posljednjih 10-15 godina. Kad nam se ukaže dobra prilika, napravimo seriju koncerata i onda opet svako na svoju stranu ide, ima svoj posao i ponovo se okupljamo. U posljednje vrijeme se ponašamo u skladu sa svojim imenom. Sad smo napravili novi aranžmanski iskorak u svemu ovom, pa ćemo, nadam se, uspjeti da napravimo seriju koncerata, ne samo u Srbiji, nego i u regionu.
Da li radite nešto novo?
– Kao grupa ne. Ja sam završio solo album. Boki je, takođe, radio nešto sam, pregled poznatih rok hitova.
Bojana Radonjić
Foto: B. Šekularac

kud duga