ART PREPORUKA

SJUTRA POČINJE BEDEM FEST: Irie FM poručuju: ,,Dođite da se upoznamo”

bedem_fest_banerOvogodišnji 7. Bedem Fest, ujedinjen oko slogana „Vjeruj“, počinje sjutra na nikšićnoj tvrđavi Bedem gdje će okupiti više od 22 izvođača tokom tri dana.

Tim Bedem festa spremio je bogat program a bend čiji se nastup željno iščekuje Irie FM za prvo festivalsko veče poručuje svima da dođu na Bedem da se upoznaju. Ulaznice su u prodaji, kamp je besplatan a za sve zainteresovane organizovan je i prevoz iz više gradova!

Cetvrtak

Prvo festivalsko veče počinje u četvrtak 25. avgusta u 19h nastupom ,,Empaty Soul project”-a koji je drugoplasirani bend sa partnerskog ,,Bunt Rock Festivala” i fenomenalne BO. Nakon ceremonije otvaranja nastupiće i bendovi: ,,S VREMENA NA VREME”, ,,KRALJ ČAČKA” i ,,IRIE FM”, a kao pravi domaćini prvo veče zatvoriće nikšićki bend ,,GOMILA NESKLADA” i ,,DŽEJ DŽEJ OKOCHA”.
Veliko interesovanje vlada za nastup beogradskog benda IRIE FM koji je sa singlom „Kliziš“ otvorio jedno novo poglavlje, koje je podrazumijevalo pjevanje na maternjem jeziku, kao i odstupanje od svojih korijena, roots reggea sa dub verzijama, gdje su zaplovili u ozbiljne vode eksperimentisanja, bez posebnog (muzičkog) pravca, uživajući u avanturi i putu u nepoznato.

Pred nastup na Bedem festu razgovarali smo sa Vukašinom iz ovog benda:

„Ne znam puno o Bedem Festu, osim od prijatelja iz benda koji mi daje sve najtoplije preporuke. Želim da dođem, upoznam se, uvjerim se.“

Petak

Petak i subota rezervisani su za nastupe bendova: ,,FROM ANOTHER MOTHER”, ,,DEGENEZA”, ,,NEŽNI DALIBOR”, ,,AERODROM”, ,,E-PLAY”, LAKA, ,,ALEX KELMAN”, ,,TIGHT GRIPS”, ,,DRUGI NAČIN”, ,,ŠKRTICE”, ,,ŠANK”, ,,ZOSTER” i FRENKIE. Neki od izvođača već su imali priliku da sviraju na Bedemu i rado se vraćaju nikšičkoj publici te to obećava jako dobre svirke i bujicu pozitivne energije na Tvrđavi.

Subota

Elektro stejdž biće ove godine na zahtjev publike koja je pokazala veliko interesovanje i za ovaj pravac. Na elektro stejdžu ugostićemo Buba, B2B, Marek Tripowsky, Ffunk, Bocho, Shandu, Dino R, Nikola Vuković, Darko Milošević, Proximus i TZ Project, poručuju organizatori.

Organizovan je prevoz iz više crnogorskih gradova u saradnji sa ,,Lalatović travel agencijom” kao i ,,Stanišić prevozom”. Više informacija o terminima polazaka i rezervacijama svi zainteresovani za ovaj vid transporta mogu naći na web sajtu www.bedemfest.me kao i putem telefona 069/ 316 688.

Karte će biti u prodaji i na samom ulazu na festival pa svi koji nijesu uspjeli obezbijediti sebi ulaznicu još imaju vremena. Jako je važno naglasiti da je tvrđava fizički ograničena pa samim tim i broj karata koji je dostupan za prodaju tj. broj posjetilaca. Za one koji žele da borave u kampu tokom trajanja festivala, moći će besplatno boraviti u kampu podno Bedema. Kamp je otvoren za registraciju od četvrtka 25. avgusta u podne do nedjelje 28. avgusta u podne.

Bedem fest ima jako mnogo prijatelja i podrške koja nije uvijek finansijska ali je jako važna za samu realizaciju festivala. Kao i prošle godine, tu su Opština Nikšić, CKB banka, Ministarstvo kulture, Ministarstvo održivog razvoja, Nacionalna Turistička organizacija, Nikšićka pivara, EPCG, fondacija Petrović Njegoš, Mtel, Metropolis, VAPOR, JP Morsko Dobro i mnogi drugi.

– Sedam godina truda i rada je iza nas. Iskrenog, energičnog, zajedničkog rada koji je morao rezultirati nečim lijepim i pozitivnim kao što je ovaj festival. Mnogo uspona i padova je prošao naš festival i iz svega smo izvukli pouku i trudili se da budemo što bolji i da vjerujemo! Baš zbog toga ove godine naš slogan je „Vjeruj“ – vjeruj u dobro, u ljude, u ljubav u sve pozitivno i lijepo! Mi smo vjerovali u Bedem od prve godine i vjerujemo da može još mnogo više i još mnogo bolje. Naša energija je našla svoj put i postali smo prepoznati kako u Crnoj Gori tako i u regionu. Veliko je interesovanje bendova da nastupaju na Bedem festu i svi koji nastupaju nose lijepe utiske. Zato se i vraćaju Bedemu. Ove godine program je prilagođen svim uzrastima i ima po nešto za svakoga. Mi smo spojili želje svih generacija u tri fenomenalna dana koja su pred nama – poručuje direktor Bedem festa Petar Šundić.

kud duga