PREPORUKA SPORT

RUKOMET: Dragan Adžić više nije selektor Crne Gore

vlcsnap-2016-08-14-17h20m54s34Dragan Adžić je nakon meča sa Brazilom potvrdio da je to bio posljednji njegov meč na klupi rukometašica Crne Gore, piše RTCG.
Crna Gora je doživjela svih pet poraza na Olimpijskim igrama, a Adžić je istakao da je reprezentaciju vodio sa ponosom i velikim zadovoljstvom.
– Šest godina i nekoliko mjeseci vodio sam ovu reprezentaciju sa ponosom i velikim zadovoljstvom. Na čelu sa predsjednikom Saveza i kluba, a zajedno sa fenomenalnim djevojkama i stručnim štabom uspjeli smo da dovedemo reprezentaciju Crne Gore do toga da budemo učesnici svih devet takmičenja u ovom periodu. Uz Španiju, Francusku i neprikosnovenu Norvešku mi smo jedina reprezentacija koja je učestvovala na svih devet takmičenja – rekao je Adžić crnogorskim novinarima u Riju.
Adžić je preuezeo odgovornost za neuspjeh u Riju i istakao da bi javnost trebala da pamti lijepe momente ovog tima.
– Žao mi je što u Riju nijesam mogao da dam više djevojkama. Najveća je odgovornost moja, volio bih da javnost pamti lijepe momente ovih djevojaka, jer su one sigurno zaslužile veliko poštovanje, kao i uprava kluba, Savez, ali i stručni štab – dodao je Adžić.
Trofejni stručnjak je istakao da je dao sve od sebe, ali da niko u svjetskom rukometu toliko dugo ne može da vodi vrhunski tim i vrhunsku reprezentaciju.
– Sve je postavljeno na zdravim osnovama i nije postavljeno na personi Dragana Adžića. Imamo puno mladih dobrih trenera, puno mladih igrača, ova generacija treba da ima svježinu sa klupe na sljedećem Evropskom prvenstvu. Vjerujem da će većina rukometašica nastaviti da igra za Crnu Goru i da će obradovati Crnu Goru na tom, možda posljednjem takmičenju za ovu generaciju. Ja sam ponosan i zadovoljan, ne žalim ni za čim, sada ću se posvetiti zdravlju, koje je počelo da reaguje na toliki napor, ali i radu u klubu – zaključio je Adžić.
Milena Raičević je istakla da je meč protiv Brazila bio posebno težak, jer je bio posljednji Dragana Adžića na klupi Crne Gore.
– Bila je teška utakmica, s obzirom na to da je Adžić posljednji put bio na klupi ,a bio je toliko dugo s nama i zbog toga nam je posebno žao što nijesmo prošli kako smo očekivali. Idemo dalje u nove pobjede sa novim trenerom -rekla je Raičević.
Katarina Bulatović je poručila da ne može uvijek da se pobjeđuje.
– Žao mi je što se ovo desilo na ovakav način, ali to je život, to je sport, ne možemo uvjek da pobjeđujemo – kazala je Katarina Bulatović.
Izvor i foto: rtcg.me