PREPORUKA SPORT

DINAMITNO: Zlatičanin najavio odbranu titule 15. oktobra protiv Garsije

Foto: Showtime

Foto: Showtime

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin braniće 15. oktobra u Los Anđelesu protiv Amerikanca Majkija Garsije titulu prvaka svijeta, saopšteno je iz njegovog štaba.

Zlatičanin je 12. juna u Veroni, američkom gradiću udaljenom 420 milja od Njujorka, prekidom u trećoj rundi savladao Frenklina Mamanija iz Bolivije i osvojio titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC.

Garsija je osvajao titule prvaka svijeta u pero i super pero kategoriji, u verziji WBO.

Bez poraza je na profesionalnom ringu, na kojem je ostvario 35 pobjeda, od kojih 29 nokautom.

Zlatičanin je kazao da je Garsija protivnik kojeg nije htio da izbjegne.

– Želio sam da dokažem sebi, ali i drugima, koliko sam stvarno čvrst i koliko vrijedim. Imam najznačajniji trofej u svijetu boksa, ali smatram da treba da pobjeđujem mnogo veća imena nego što je to bio Frenklin Mamani. Želim da dokažem da to mogu – rekao je Zlatičanin na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je Garsija bokser koji ide naprijed i lomi sve pred sobom.

– Identičnog sam stila, tako da vjerujem da se borba neće završiti do kraja. Jedan od nas će biti nokautiran – kazao je Zlatičanin.

On je istakao da ga posebno motiviše to što je Garsija bio prvak svijeta u dvije težinske kategorije.

– On je zaista veliko ime. Pobjeda protiv njega otvara mi vrata raja. Imaću dva mjeseca da se pripremim i da ostvarim pobjedu u prvoj odbrani titule. Visinske pripreme odradiću na Rogli, u saradnji sa trenerom Slobodanom Anđelićem, nakon toga putujemo na sparing u Americi. Vjerujem da ću formu podići na najveći mogući nivo – rekao je Zlatičanin.

Zlatičanin ima maksimalan učinak na profesionalnom ringu.

Predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije Milorad Martinović kazao je da je Garsija jedna od najvećih nada američkog boksa.

– Zlatičanin ima šansu da još jednom pokaže što zna, a znam da će to on pokazati u svom stilu. Dejanove šanse su velike. Zlatičanin u srijedu putuje na Roglu, na pripreme, boraviće tamo 21 dan. Nakon toga, do meča, pripremaće se u Los Anđelesu. Predstoji težak meč, mnogo teži nego onaj za titulu prvaka svijeta. Svjetska javnost će ponovo imati priliku da vidi Dejana u pravom svjetlu – rekao je Martinović.

On je kazao da je Zlatičanin mogao da boksuje sa borcima koji su nižeg kvaliteta i slabije plasirani na rang-listi.

– Izabrali smo najboljeg. Taj meč vinuće Dejana u još veće i veće visine, iako je i sada visoko. Očekujemo dobar meč i pobjedu Zlatičanina, prekidom. Nećemo dozvoliti da sudije odlučuju o njegovoj karijeri – rekao je Martinović.

On je ponovio da su do trona došli uz malu pomoć države, ali uz podršku ljubitelja boksa i građana Crne Gore.

Prema njegovim riječima, titula nije promijenila taj odnos.

Izvor: CDM
Foto: Showtime