ART SLAJDER

DRUGO VEČE ,,LAKE FEST”-A: Izvođači sa bine poslali snažne poruke

Foto: B.R.

Foto: B.R.

Druge večeri ,,Lake fest”-a izvođači su poslali lijepe poruke. Tako je Goran Bare poručio publici da šire ljubav, te da su oni i on budućnost i snaga, dok je njegov imenjak Goran Gale Šepa rekao da uživaju jer život je samo jedan.
Program je počeo izvrsnim nastupom kotorskog benda ,,Light Under the Black Mountain” U polusatnom nastupu nikoga od malobrojne publike nisu ostavili ravnodušnim svojim autorskim radom.

Foto: Marko Ristić

Foto: Marko Ristić

– Utisci su veoma pozitivni, super atmosfera, organizatori su se potrudili. Sve je na vrhunskom nivou – prenio je nakon nastupa utiske za MNE magazin Danijel Petkovski iz benda ,,Light Under the Black Mountain“.
U pripremi je album prvijenac.
– To su uglavnom naše autorske stvari. Nastaju samim tim što se sastanemo, sviramo i te ideje izlaze za vrijeme probe, tako da smo odlučili da to uzmemo i zabilježimo na albumu. Radimo na novim pjesmama i nadamo se da ćemo uskoro izbaciti naš prvi album u kojem ćemo na audio način da zapišemo sve ideje i ono što nas čini kao muzičare i kao naš bend – rekao je Petkovski.
U intervjuu za ,,Lake fest“ poručili su publici da ove godine dođu da ih slušaju, jer već sljedeće biće na drugom kontinentu.
– To sve zavisi od toga koliko smo uporni, koliko radimo, ali, vizije su velike, pa šta bude, biće – kazao je Petkovski za MNE magazin.

Foto: B.R.

Foto: B.R.

Sljedeći na binu stupili su članovi podgoričke grupe ,,Zoon politikon“ koji su, takođe, autorskim radom oduševili publiku.

Foto: B.R.

Foto: B.R.

Sinjski ,,M.O.R.T.“ dobio je za svoj nastup sve pohvale od publike koja je pjevala sa njima autorske pjesme uzvikujući: ,,Bravo!“. Od benda su na to dobili povratno: ,,Bravo, ljudi, svaka čast!“. Za kraj, odlična publika tražila je bis.

Foto: B.R.

Foto: B.R.

Ta ista publika oduševila je pjevača narednog benda koji se popeo na binu – Gorana Galeta Šepu iz ,,Kerbera“.
– Imate ritam, to me je zapanjilo, jer se smatra kod nas da samo mi južnjaci imamo to – kazao im je Šepa čuvši kako bez pratnje bubnja pjevaju refren pjesme ,,Na raskršću“.
I zaista, publika je bila impresivna. Pjevala je uglas i širila ruke na numere ,,Kad ljubav izda“, ,,Ratne igre“, ,,Od srca daleko“…
– Ovu pjesmu ko nije čuo, ima piće od mene, ali mora da dođe do Leskovca, tamo plaćam – rekao je Šepa i zapjevao ,,Bolje da sam druge ljubio“.
Činilo se da za plaćanjem pića neće biti potrebe, jer svi su uglas otpjevali cijelu numeru.
Pozdravio je i goste iz prvog reda koji su došli iz Čačka kako bi čuli ovaj sjajan bend koji je pružio izuzetnu svirku, a Šepa još jednom pokazao zašto ga smatraju jednim od najvećih vokala bivše Jugoslavije.
– Mi ćemo noćas putovati punog srca što smo se vidjeli. Hvala na kompletnoj dobroj energiji koju osjetimo u Nikšiću svaki put. ,,Lake fest“ je definitivno dobra stvar – poručio je Šepa publici.


Goran Bare i ,,Majke“ pokazali su da je čekanje na njihov nastup svih ovih godina bilo vrijedno. Uz nevjerovatnu publiku i izvrstan zvuk kompletnog benda, te način komunikacije  sa publikom i slanje važnih poruka, učinili su ovaj nastup nezaboravnim.

Foto: B.R.

Foto: B.R.

– Ja sam budućnost, braćo i sestre. Vi ste budućnost. Mi smo snaga – rekao je Bare i zapjevao numeru ,,Ja sam budućnost”.
Sve je bilo savršeno, publika je pjevala sve pjesme od prve do posljednje riječi, Bare i bend bili izuzetni do posljednje numere izvedene na bis koju je publika tražila pjevanjem i skandiranjem ,,hoćemo još”, ,,Teške boje”. Samo što je pjesma ,,Teške boje” počela, prekinuta je jer ga je neko gađao u glavu iz publike.
– Ja vam dajem ljubav, srce sam vam dao, a vi meni tako. Kamen ste na mene bacilli. Odsviraćemo ovu numeru, ali vam ovo nikada neću zaboraviti – rekao je Bare.
Svi su zajedno otpjevali ,,Teške boje” iz sveg glasa.

Foto: B.R.

Foto: B.R.

Kiril Džajkovski sa izvanrednim sastavom – trubačima, TK Wonder iz Njujorka i MC Waspom, pretvorio je prostor ispred bine u veliku diskoteku na otvorenom.

Foto: B.R.

Foto: B.R.

Svi su plesali, njihale su se ruke  sa jedne na drugu stranu i time na najbolji način odgovorili TK Wonder na pitanje koje im je postavila na početku: ,,Da li ste tu da se zabavite?”.

Foto: B.R.

Foto: B.R.

Gosti iz Amerike zahvaljivali su publici na crnogorskom, a MC Wasp podizao je atmosferu i izgovorenim: ,,Kako ste?”. Bila je to prava žurka. TK Wonder sišla je sa bine i pozdravljala se sa svima u prvom redu. Svjetlosni efekti samo su pojačali doživljaj.

Foto: B.R.

Foto: B.R.

Igra svjetla nastavila se i u neobičnom i divnom nastupu Nikole Vranjkovića sa bendom. Publika je doprinijela lijepoj atmosferi pjevajući sve pjesme.

This slideshow requires JavaScript.


Tekst i foto: B.R.

kud duga