PREPORUKA SPORT

USPJEH NA SP U BRAGI: ,,Pozlatio” se crnogorski karatista Ljubiša Mihailović

unnamed (4)Crnogorski karatista Ljubiša Mihailović osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom univerzitetskom prvenstvu u Bragi.

Iako je prekjuče u polufinalnom duelu, u kategoriji preko 84 kilograma, protiv borca iz Egipta Ahmeda Elasfara zaradio povredu arkade, zbog čega su mu ljekari savjetovali višednevno mirovanje, Ljubiša Mihailović je stisnuo zube, izašao na tatami i u finalnoj borbi bio jači i od povrede i odličnog borca iz Rusije, Arsena Megrabijana – savladao ga 2:0 i osvojio zlatnu medalju.

Ljubiši ovo nije prva medalja na Svjetskim univerzitetskim prvenstvima, 2012. na takmičenju u Bratislavi je bio srebrni, tada u kategoriji do 75 kilograma, a bio je i član zlatnog tima koji je objedinio svjetske i evropske krune u borbama ekipno (Bratislava 2012, Budimpešta 2013).

Zlatna medalja koju je osvojio Mihailović samo je nastavak uspješnih nastupa naših studenata na Univerzitetskim prvenstvima Evrope i Svijeta, i od ove godine Evropskim univerzitetskim igrama, gdje su studenti sa crnogorskih univerziteta osvojili dvije medalje.

Od obnove samostalnosti i Univerzitetskog prvenstva Evrope 2007., po pravilu naši studenti karatisti su se uvijek vraćali sa medaljama.

Izvor: CDM