ART PREPORUKA

ŠTA NOVO RADE BAJAGINI ,,INSTRUKTORI“: Završen album ,,Baba“, muzika za predstave i Nježićev najveći projekat

Bajaga_01Bajaga i ,,Instruktori“ priredili su divan dvosatni nastup sinoć na otvaranju ,,Lake fest“-a na jezeru Krupac. Publika, njih više od 12.000 posjetilaca, uživala je u svakoj pjesmi, plesala, pjevala, palila upaljače i mobilne telefone uz numeru ,,Zažmuri“.
Znamo da Bajaga sprema novi album sa ,,Instruktorima“ za narednu godinu, ali kako ,,Instruktori“ uvijek imaju zanimljive solo projekte, pitali smo ih šta je to novo kod njih.

Novinarka MNE magazina u razgovoru sa Markom Nježićem

Novinarka MNE magazina u razgovoru sa Markom Nježićem

– Kćerkica je najveći solo projekat koji imam – rekao je gitarista Marko Kića Nježić kroz smijeh za MNE magazin.
Dodao je da sa Loknerom radi puno muziku na pozorišnim predstavama.
– Sprema se novi materijal za Bajagu i ,,Instruktore“. I to je sasvim dovoljno da se ispuni svo slobodno vrijeme koje imam između svirki – kazao je Nježić.
Gitarista Živorad Žika Milenković rekao nam je da sinhronizuje crtane filmove, pa njegov glas možete čuti u ,,Pingvinima sa Madagaskara“ i ,,Sunđeru Bobu“.
– Imam bend ,,Babe“. Sa njima učestvujem na ponekim festivalima, a već smo završili najnoviji album koji u principu ne žurimo da izdamo, jer valjda će da valja i kad bude objavljen – kaže Milenković za MNE magazin.
Objašnjava da sada najviše radi sa Bajagom na novom albumu.
– Trenutno smo najviše time zaokupirani. Imali smo vremena ovog ljeta za kraći odmor. Iskoristio sam priliku da odem na more. Inače, osim u Beogradu, živim u jednom selu pored Beograda, u Banatu i tamo provodim neke mirnije dane od ovih avanturističko-profesionalnih – rekao je Milenković za MNE magazin.
Aleksandar Saša Lokner radi muziku za predstave, priprema solo album, a ponosan je i što je imao priliku da sarađuje sa Slavkom Štimcem radeći muziku za film „Ime: Dobrica, prezime: nepoznato“. Priprema sa bendom instrumentalni dio koncerta posvećenog Lazi Ristovskom, a osnovao je i sopstveni trio ,,Lokner update“.
B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga