PREPORUKA SPORT

ONA JE NOVI HIT U RIJU: Nije znala da je osvojila medalju (video)

Foto: AFP

Foto: AFP

Svaki dan neko na Olimpijskim igrama pobere svjetsku slavu. Neki to učine zbog fenomenalnih rezultata, drugi pak i zbog raznih poteza kao što je slučaj kineske plivačice Fu Juanhui. Ona je osvojila bronzu na 100 metara leđno, a da to nije ni znala, piše Gol.hr.

Saznala je tek prilikom intervjua za kinesku televiziju, a kad joj je reporterka na njeno ,,iako danas nisam osvojila medalju”, rekla da ju je osvojila, nastali su izrazi lica koji su od nje napravili pravu zvijezdu. I to ne samo u Kini već i cijelom svijetu, posebno u SAD-u gdje obožavaju takve sportiste koji se ne libe pokazati emocije, kakve god one bile.

Iako sve izgleda pomalo teatralno, Fu Juanhui je takva, za mnoge veliko iznenađenje budući da postoji predrasuda da su kineski sportisti ,,vojnici”. Ona je već postala hit kada je nakon ulaska u finale zahvalila ,,mističnoj energiji”, a i na drugim takmičenjima je znala da izvodi razne grimase na dodjelama medalja.


Na kraju je završila bronzana sa samo 0,01 sekunde zaostatka za srebrnom Amerikankom Katlin Bejker, dok je zlato osvojila Katinka Hosu iz Mađarske kojoj je to već drugo zlato nakon pobjede na 400 mješovito.

No, uz Fu Juanhui bronzu je uzela i Kajli Mase iz Kanade pa je to možda bio razlog tolike zbunjenosti Kineskinje koja je osvojila mnoge ljubitelje plivanja širom svijeta.


Izvor: Dnevnik.gol.hr