PREPORUKA SPORT

LOŠ DAN ZA ŠAMPIONE U RIJU: Eliminisane Vilijams, Muguruza i Suarez-Navaro

Elina Svitolina (foto: Reuters)

Elina Svitolina 

Šok u teniskoj konkurenciji ređa se jedan za drugim. Prvi teniser svijeta Novak Đoković eliminisan je u singlu i dublu, a sada se to isto desilo Sereni Vilijams.
Sestre Vilijams prije nekoliko dana poražene su u prvom kolu dubla, a sinoć je Serena poklekla i u singlu. Pobijedila je ubjedljivo 6:4, 6:3 20. teniserka svijeta Ukrajinka Elina Svitolina. Da za sve postoji prvi put, govori činjenica da Serena nikada nije izgubila od Svitoline, a da je u prethodnom susretu savladala 6:1, 6:1.
Mediji pišu da je Serena bila neprepoznatljiva.
– Naravno da sam razočarana, ali znate, ona je vrlo dobro igrala i mislim da je danas pobijedila bolja igračica. Jedva čekam naredni susret i znam da će to biti odličan meč. Nije sve ovo ispalo kako sam planirala, ali bar sam došla do Rija, što mi je i bio cilj – rekla je Serena.
Garbine Muguruza poražena je 6:1, 6:1 od Portorikanke Monike Puig koja nikada u karijeri nije slavila protiv igračice iz ,,top pet”.
– Ovo je najveći uspjeh u karijeri, posebno zato što su to Olimpijske igre. U oblacima sam, ne mogu da vjerujem – kazala je Puig.
Medison Kiz nastavlja sa odličnim partijama. Ovoga puta pobijedila je Karlu Suarez-Navaro.
B.R.