PREPORUKA SPORT

TENIS: Goran Ivanišević novi je trener Tomaša Berdiha

Foto: sport365.fr

Foto: sport365.fr

Trenutno osmi teniser svijeta, Čeh Tomaš Berdih (30) objavio je u ponedjeljak putem svog službenog profila na Twitteru da je za novog trenera angažovao proslavljenog hrvatskog igrača Gorana Ivaniševića.
– Kako bih nastavio da napredujem odlučio sam u svoj tim da dodam Gorana Ivaniševića. Osjećam da je Goran sa svojim iskustvom, kako igračkim tako i trenerskim, te sa svojom energijom idealan dodatak – objavio je Berdih.
Berdih se u maju ove godine razišao s Venecuelancem Danielom Valverduom, pa je od tada radio s hrvatskim trenerom Lukom Kutanjcem koji će ostati u stručnom stožeru.
Ivanišević je sve do prije mjesec, odnosno do završetka Vimbldona, bio trener trenutno najboljeg hrvatskog igrača Marina Čilića kada je uslijedio iznenađujući raskid njihove saradnje koja je trajala od 2013. godine, a koja je rezultirala i Čilićevim trijumfom na US Openu 2014.
Berdih je do sada u karijeri osvojio 12 turnirskih naslova, a najveći uspjeh mu je nastup u finalu Vimbldona 2010. u kojem je izgubio od Rafaela Nadala. Čeh je odustao od nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru navodeći strah od zika virusa.
Ivanišević će biti u Berdychovu stožeru već na ATP turniru iz ,,masters serije” u Sinsinatiju sljedeće sedmice.
Izvor: Jutarnji.hr