PREPORUKA SPORT

PRVA MEDALJA ZA HRVATE NA OI U RIJU: ,,Pozlatio” se Josip Glasnović

Foto: Reuters/Edgar Garrido

Foto: Reuters/Edgar Garrido

Hrvatski strijelac Josip Glasnović osvojio je prvu medalju za Hrvate na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Riju. Nakon dodatnog raspucavanja u finalu u trapu bio je uspješniji od Italijana Đovanija Peliela sa 17-16 i osvojio zlato.
Nakon 15 zadatih meta u finalu oba strijelca su imala po 13 pogodaka, pa se krenulo u dodatno raspucavanje gdje je više živaca imao Glasnović. Iako je bio u nezavidnom položaju, jer je pucao kao drugi, te je znao da mu promašaj odnosi zlato. Glasnović je u prve tri serije odgovorio na pogotke Peliela, a kada je iskusni Italijan u četvrtoj seriji promašio, Glasnović je iskoristio priliku i pogodio najveći uspjeh u karijeri.
Ovim je 33-godišnji Zagrepčanin ,,naslijedio” drugog hrvatskog reprezentativca Đovanija Cernogoraza, koji je prije četiri godine u Londonu bio zlatni u ovoj disciplini.

– Još sam u šoku i ne mogu da vjerujem. Ovo je bilo najbolje pucanje u mom životu. Možda kvalifikacije nisu bile na ovom nivou, ali polufinale i finale sam odradio maksimalno – govorio je oduševljeni zlatni olimpijac koji je Hrvatskoj donio sedmo zlatno odličje na ljetnim Olimpijskim igrama.

U kvalifikacijama mu je, kaže za ,,Jutarnji”, pao kamen sa srca kad je ušao među prvih šest.
– U polufinalu mi je cilj bio biti bolji nego u Pekingu gdje sam osvojio peto mjesto. U finalu sam se morao dodatno koncentisati, ali bilo mi je lakše jer sam znao da već imam srebro. Promašio sam doduše dvije mete, ali i Pelielo je promašio dvaput. Išli smo na raspucavanje i ponovio se London kad je Cernogoraz u raspucavanju osvojio zlato – rekao je Zagrepčanin i dodao kako je ,,trap postao hrvatska disciplina”.

Ovo je, dodaje, naplata za sav trud koji ulažu.
– Prije mjesec smo bili prvaci Evrope, ja sam osvojio srebrnu medalju i ovdje sam zapravo došao da osvojim bar bronzu. Sanjao sam bronzu, a osvojio zlato – poručio je olimpijski pobjednik.

Izvor: Jutarnji.hr