Uncategorized

SPORTSKO-TURISTIČKI KOMPLEKS ,,SAVIN KUK”: Panoramska vožnja žičarom za nesvakidašnji doživljaj Durmitora

 

za mne2

,,Turistički centar Durmitor” je vlasnik Sportsko turističkog kompleksa ,,Savin kuk” (skijalište “Savin kuk”), smještenog u podnožju planine Durmitor na nepunih pet kilometara od centra Žabljaka i dva kilometra od magistralnog puta Žabljak- Nikšić–Risan.

Centar pruža svojim gostima mogućnost da uživaju, kako zimi tako i ljeti, u jednom od najviših, najposjećenijih i najprepoznatljivijih vrhova Durmitora-Savinom kuku (2313m/nv).

Posjetiocima i ljubiteljima planine ljeti je na raspolaganju panoramsku voznju žičarom koja vodi nadomak samog vrha Savin kuk.image002

Žicara se sastoji iz dvije cjeline: prva je duga 1550m i vodi do 1907m nadmorske visine, a ljubitelji viših predjela prelaze na drugu zičaru, dugu 700m, i silaze nadomak izvorišta Savina voda (2212 m/nV). Voda sa ovog izvorišta se, po legendi, smatra ljekovitom. Na ovoj lokaciji posjetioci mogu uz teleskope uživati u panoramskom razgledanju planine i drugih ljepota Žabljaka sa posebnim osvrtom na ljepote durmitorskih jezera i kanjona rijeke Tare.

This slideshow requires JavaScript.

U podnožju skijališta “Savin kuk” gosti mogu da se opuste i uživaju u lijepom ambijentu, nacionalnoj hrani i piću iz našeg restorana “Durmitorsko sijelo” i kafe bar-a “Kulina”. Za najmlađe posjetioce osmišljeno je dječije igralište koje pruža sve čari aktivne zabave i zdravog igranja u prirodi. Takođe, za sve goste, obezbijeđen je besplatan parking.