DRUŠTVO PREPORUKA

ROVEDA KRENUO KA ZEMLJI SNOVA: Sestre i braćo iz Crne Gore, učinite me jednim od vas!

Marčelo Roveda, Brazilac koji godinama želi da posjeti Crnu Goru, krenuo je danas i stiže u četvrtak veče na podgorički aerodrom, saznaju ,,Vijesti“.

– 03/avgust/16: Ovaj dan će ostati istorija mog života. Dan kada iz Brazila, zemlje mog rođenja, krećem u Crnu Goru, zemlju mojih snova. Sestre i braćo iz Crne Gore: zagrlite me jako, učinite me jednim od vas – objavio je on na Facebooku, iz fotografiju sa aerodroma.

Roveda u Crnu Goru stiže zahvaljujući nekolicini prijatelja iz Crne Gore sa kojima je u kontaktu putem Facebooku.

Oni su fascinirani njegovom očaranošću Crnom Gorom odlučili da mu pomognu i pokrenuli akciju prikupljanja novca za avionsku kartu.

Crnogorski mediji su ranije objavili da su za kartu za Marčela platili Milovan Vukov Janković, Jovan Roganović, Beljo Radončić, Vasko Špadijer, Adis Medunjanin, Goran Ćupić i Zoran Vujičić.

Tokom boravka u Crnoj Gori prioritet Marčelu Rovedi je da posjeti Rožaje i Kotor, a ukoliko bude imao vremena, želi vidjeti i ostale krajeve Crne Gore.

Marčelo je ranije od lokalne uprave Rožaja na poklon dobio crnogorsku zastavu, privjeske sa crnogorskim motivima, te rokovnike i hemijske sa logom…

Marčelo je rođen u brazilskom gradu Montenegru i to je jedina njegova veza sa Crnom Gorom.

 

Izvor: Vijesti.me