DRUŠTVO DRUSTVO_IZDVOJENO

KNIGHTSBRIDGE ŠKOLA U TIVTU: Najviše što možete da uradite za obrazovanje svog djeteta

 

 022

Poslije šeste godine školovanja u Knightsbridge Schools International Montenegro iz Tivta, može se zaključiti da se, predanim i napornim radom svih njenih članova, u potpunosti razvila još jedna KSI škola u istoimenoj obrazovnoj grupi iz Velike Britanije. Riječ je o prvoj obrazovnoj instituciji u zemlji koja primjenjuje program Međunarodne diplome (IB), ali uz to teži da, osim učenika iz drugih zemalja, pruža obrazovanje najvećeg kvaliteta i učenicima sa prostora Crne Gore.

Škola sa 28 zaposlenih i 80 učenika broji čak 19 nacionalnosti! Osim Crne Gore, tu su učenici i profesori iz Irske, SAD, Južnoafričke Republike, Kanade, Ukrajine, Rusije, Holandije, Belgije, Francuske, Italije i drugih zemalja.

Nakon uzbudljivog putovanja ispunjenog pomjeranjem brojnih granica, tokom proteklih šest godina, KSI Montenegro tim sa ponosom može reći da je ostvario brojne zacrtane ciljeve.

KSI Montenegro je prva autorizovana IB škola za program za osnovnu školu (PYP – Primary Years Programme), Srednju školu (MYP – Middle Years Programme), kao i za Program za maturante (DP – Diploma Programme). Ujedno, to je i prva međunarodna IB škola licencirana od strane Ministarstva prosvjete i nauke Crne Gore.

Prije tri godine škola je u svoje okrilje primila i prve učenike za koje predstavlja i drugi dom – otvaranjem prve škole internata u Crnoj Gori i na širem prostoru Balkana, čiji rad je zasnovan na britanskim standardima, ali je inspirisan međunarodnim načelima obrazovanja i pastoralne podrške.

021KORAK U BUDUĆNOST

Škola Knightsbridge kroz jedinstven obrazovni model trenutno školuje učenike uzrasta 3 – 19 godina. Pridruživanjem zajednici škole KSI Montenegro,  učenicima su otvorene brojne mogućnosti, od kojih najznačajnije mjesto zauzima IB program za maturante (IB Diploma Programme), koji sam po sebi predstavlja ulaznicu za upis u najistaknutije univerzitete u svijetu, kao sto su Harvard, Jejl, Sorbona, Kembridž, Oksford i mnogi drugi.

Proces učenja u školi je maksimalno individualizovan i njegova je centralna okosnica sam učenik, koji usmjerava učenje prema svojim mogućnostima i talentima i na taj način maksimalno koristi svoje znanje i sposobnosti.

Pored toga, nastavni program se stalno obogaćuje i osavremenjava, idući u korak sa stalnim promjenama kroz koje prolazi današnje društvo i svijet oko nas.

U svijetlu toga, vizija škole se možda najbolje može objasniti kroz njen moto ,,Keep Smiling, Keep Striving”, koji svim učenicima poručuje da s osmjehom na licu prihvate sve izazove i promjene koje im donosi budućnost. KSI kodeks, kao skup zajedničkih načela ponašanja i očekivanja od učenika, pažljivo osmišljen da stvori posebno okruženje za učenje u svim školama širom KSI grupe, a naročito se prilagođavajući školi u Crnoj Gori.

019DRUGI DOM

Prije tri godine, u sklopu ove međunarodne obrazovne grupe, i to baš u Crnoj Gori, otvoren je internat, čime je dodatno oplemenjena sadržajno bogata dnevna škola.

Trenutno, u njoj žive dječaci i djevojčice uzrasta 11 – 19 godina, a o njima vode brigu iskusni mentori. Oni su uvijek tu za učenike, spremni da ih podrže na emocionalnom, društvenom, akademskom i zdravstvenom nivou.

U okviru škole-internata, glavni naglasak se stavlja na stvaranju atmosfere sigurnosti, udobnosti, slobode i zabave, koja pruža toplinu doma, ali istovremeno predstavlja značajan dodatak zahtjevnom obrazovanju u okviru dnevne škole.

Programom pažljivo isplaniranih zajedničkih aktivnosti, ali i rezidencijalnog modela u cjelini, osim što se obogaćuje obrazovanje, kod učenika se teži razviti samopouzdanje, odgovornost i nezavisnost, kreativno razmišljanje, kritičko mišljenje, komunikacione i društvene  vještine, kao i kulturna osviještenost i uvažavanje drugih ljudi i njihovih mišljenja.

015LOKACIJA

Škola je smještena u centru Tivta okružena glavnim gradskim parkom i javnom školama. Internatski smještaj je opremljen da ispuni najviše standarde, a na čitavoj teritoriji škole postoji mogućnost pristupa bežičnom internetu. Takođe, učenicima je na raspolaganju bogat vannastavni program i aktivnosti kao što su fudbal, ples, horsko pjevanje šah, tenis, umjetnost, baštovanstvo, kuvanje, kompjutersko programiranje i druge.

Čist vazduh i zdrava prirodna sredina čine ovo mjesto idealnim za lokaciju škole. Prostrane učionice, brojni resursi, naučna laboratorija, kabinet za informacione tehnologije, specijalizovani kabinet za likovnu i muzičku umjetnost, unutrašnja fiskulturna sala, spoljni tereni za košarku i odbojku, kao i brojni sadrzaji u sklopu prestižnog nautičkog centra Porto Montenegro, pružaju idealne mogućnosti za svestrano obrazovanje ličnosti koja je najprije globalni građanin, a potom predstavnik svoje države.

07LJETNJI KAMP

Tokom ljeta škola organizuje dnevni ljetnji kamp za djecu uzrasta 3 – 16 godina. Ljetnji program je idealan izbor za sve koji žele da savladaju engleski jezik ili obogate svoje znanje, uz pažljivo odabrane zabavne i obrazovne aktivnosti zasnovane na istrazivačkom radu.

Uz to, tu su brojne sportske aktivnosti, uglavnom vezane za razne vrste sportova na vodi, pustolovine ka Lovćenu i drugim destinacijama u Crnoj Gori.

Za više informacija, posjetite www.ksi-montenegro.com, ili nas pozovite na 032 672 655.

 

This slideshow requires JavaScript.

Mn. M.