Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

SANDRO BRISKOVIĆ, ELITE STUDIO: ,,Sunce u kosi“, tehnika farbanja aktuelna ovog ljeta

13695674_1247642808609116_1736934020_n

Sandro Brisković

Sandro Brisković, frizer Elit studija Kuće mode i ljepote ,,Zoran“ kaže za MNE magazin da su ovog ljeta aktuelne tehnike bojenja kose balajaž i flambajaž koje podrazumijevaju, ne farbanje cijele kose, već pramenova tako da se dobije efekat ,,sunca u kosi“.

-Nedavno je u Podgorici u organizaciji Kuće mode i ljepote ,,Zoran“ održan seminar Davines tokom  kojeg je bilo riječi o trendovima kada je u pitanju frizerska umjetnost i predstavljene su tehnike bojenja kose. Balajanž je tehnika koja se radi s folijama. Kosa se ne farba u potpunosti, već se samo ,,prošara“ da bi se dobio efekat kao da se svjetlost prelama. Flambojaž podrazumijeva bojenje pramenova koji su udaljeni od korijena. Obje ove tehnike su pravi hit ovog ljeta-kaže Sandro.

On napominje da su uvijek aktuelne prirodne boje i one su, kako kaže, najzahvalnije za rad.studio_elite_zoran-11-m304ei2vdpfwdws2vboy2yn3ka18o1qiu5rct2dlm0

-Kad odlučujemo koju ćemo farbu upotrijebiti, moramo voditi računa o tenu i njemu prilagoditi boje.Važan je i kvalitet kose, jer bez kvalitetne kose teško se može napraviti dobra frizura i dobiti očekivani efekat od farbanja-pojašnjava naš sagovornik.

On podsjeća da uvijek, a ne samo tokom ljeta treba voditi računa o njezi i zaštiti kose.

-Treba koristiti zaštitna pakovanja koja sprečavaju oštećenja kose zbog visoke temperature usljed feniranja, korišćenja figara ili prese. Ljeti je obavezna zaštita kose prije izlaska na sunce i prije kupanja u moru. Davines ima odlične preparate za njegu i zaštitu kose i izuzetno kvalitetne linije proizvoda-kaže Sandro.

This slideshow requires JavaScript.

On ističe da je nezahvalno govoriti  o frizurama koje su u trendu ovog ljeta, jer smatra da je svaka frizura vezana za ličnost. Ipak, ističe da je srednja dužina kose, do ramena, izbor većine dama koje traže savjet frizera. Takva kosa, dodaje on, inspirativna je i za frizere.

Mn.M.