PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

TAKO JE DOBRO VIDJETI TE OPET: Podsjećanje na stara vremena kroz 19 proizvoda (foto)

Screen-Shot-2016-07-04-at-21.27.13-656x365Danas kada idemo u kupovinu, market je prepun proizvoda svih mogućih brendova. Mlijeko u kartonskoj ambalaži, plastičnoj, bijele boje, plave, punomasno, nemasno… Nekada nije bilo tako. Nismo mogli puno birati i to nam, koliko se sjećamo, i nije previše smetalo, prisjeća se Anja Lonjak Božičević za Telegram.hr. Okej, tu i tamo su nam se neke stvari možda malo zakomplikovale.
Recimo, ono mlijeko u plastičnih kesicama je znalo biti problematično. Naime, prilikom kupovine uvijek smo morali pažljivo ispitati koje mlijeko curi, a koje ne. Onda bismo ga kući stavljali u one plave ili zelene plastične posudice, i ma koliko pazili uvijek je frižider bio prepun prolivenog mlijeka. Ulje smo kupovali u onoj tvrdoj plastičnoj ambalaži koja je na vrhu imalo tvrdi plastični pipac koji bismo jedva uspjeli odrezati makazama ili nožem. I onda bi počele nevolje, jer bi se ulje baš uvijek prolijevalo.
No, bilo je i genijalnih stvari koje neki od nas i danas čuvaju. Recimo, one bijele keramičke zdjelice s kravicom u kojima bismo kupovali Kinderladu, a kasnije su nam to bile omiljene zdjelice za doručak. U nastavku smo se prisjetili još nekih proizvoda koje i danas koristimo i ambalaža u kojima smo ih nekad kupovali i, iskreno, čini nam se da možda ne bi bilo loše da su neki od njih danas zadržali stari izgled.
1. Mlijeko u vrećicama koje je stalno curilo
mlijeko

2. Sok Fructal
fructal1

3. Čipi čips
cipi-cips

4. Staro pakovanje kafe
franck-kava

Nekada se kafa kupovala u zrnu pa se mljela mlinom
5. Linolada u keramičkim činijama
kinderlada1

6. Tortica
krass

7. Čokolada Runolist
runolist

8. Sladoled Njofra
njofra

9. Čokolada 8 zlatnih
8zlatnih

10. Cedevita
cedevita

11. Aero bojice
aero-boje

12. Životinjsko carstvo
carstvo1

13. Vegeta
vegeta1

14. Plazma keks
plazma

15. Sunockretovo ulje
zvijezda2

16. Faks helizim
faks1

17. Majonez
majoneza

18. Jogurt
jogurt

19. 505 bomboni
505-s-crtom

Izvor: Telegram.hr