ART SLAJDER

ZAVRŠEN ,,SEA DANCE”: Veče za pamćenje uz hitove sastava ,,Hurts”

DSC_0068– Pozivamo sve ljude na Jaz. Biće to najbolja noć u vašim i našim životima – poručili su ,,Hurts” danas nakon tonske probe na Jazu.
I bila je to noć koju će svi koji su prisustvovali koncertu ovog sastava pamtiti do kraja života. Zasigurno jedan od, ako ne i najbolji, nastup za tri godine koliko se ,,Sea dance festival” održava na Jazu.
Mančesterski dvojac Teo Hačkraft i Adam Anderson na scenu su se popeli u ponoć, praćeni ovacijama i vriskom publike koja je ispunila Jaz. A nju su većinom činile mlade dame čija su srca te večeri kucala za ,,Hurts” i koje su pjevale sve numere horski, od prve do posljednje riječi. Hačkraft i Anderson nisu skrivali oduševljenje.
– Prvi put smo u Crnoj Gori. Kako divno mjesto! Hvala vam što ste nam pružili priliku da dođemo. Volimo vas – poručio je Hačkraft.

This slideshow requires JavaScript.


Nastup je otvoren numerom ,,Surrender”. Uslijedile su ,,Some kind of Heaven”, ,,Miracle”, ,,Why”, ,,Blood Tears and Gold”, ,,Weight of the world” i ,,Evelyn”.
– Hoću nešto, svi vi prelijepi ljudi, da uradite za mene. Izvadite mobilne telefone i upalite svijetla – kazao je Hačkraft i cijeli Jaz u nestvarnoj sceni u tom trenutku obasjala su svjetla. Hačkraft je stavio ruku na srce, uz usklik: ,,Vau!”, a onda su se čuli i prvi taktovi pjesme ,,Illuminated”.
Bijele ruže, njih 24, bacao je u publiku prilikom izvođenja numera ,,Rolling stone”, ,,Wings” i ,,Stay”.
Upravo pjesmom ,,Stay” je zatvoren njihov skoro jednoipočasovni nastup.

This slideshow requires JavaScript.


Prije njih nastupili su ,,Manitou” i Banco de Gaia, a poslije Shy FX i Stamina MC, te Zomboy koji je svoj set rezervisao za četiri sata ujutru.

Banko de Gaja

Banko de Gaja

Uporedo sa Zomboy-em, na Dance paradise bini svoj izbor muzike puštao je Jeff Mills. Tu su nastupili još Marko Nastić, Mladen Tomić, Haris, Proximus i Raven, Lea Dobričić i drugi.
Ovim je na spektakularan način završeno treće izdanje ,,Sea dance festivala” i ovogodišnja ,,Exit”-ova magija.
Tekst i foto: B. Radonjić 

kud duga