ART SLAJDER

SEA DANCE: Ples na kiši ,,Stereo MC“-a, Marčelov šou i premijera pjesme ,,Who See“-a na Jazu

DSC_0025Jači od kiše, bila je parola drugog dana ,,Sea dance festivala”. Prijetila je kišna oluja da odloži festival, ali vrijedno osoblje sa organizatorima je saniralo posljedice nevremena u Budvi i žurka je mogla da počne.
DSC_0015Prvi su binu zauzeli momci iz ,,Who See klape“. Publika je sve vrijeme pjevala uglas. Dejan Dedović Dedduh i Mario Đorđević Noyz i za ovogodišnje izdanje ,,Sea dance“-a ostavili su najveće iznenađenje za kraj. Premijerno su izveli pjesmu koja će biti objavljena za četiri dana.

A onda je Marčelo sa izvrsnim muzičarima napravio svoj šou. Skoro jednočasovni nastup otvoren je zahvalnošću publici što je došla na koncert.
DSC_0030– Hvala vam, hrabri ljudi, što ste došli, jer bila je havarija i zamalo da festival ne bude održan – kazao je Marčelo.
Publika je potom sa njim horski otpjevala pjesmu ,,Laž“, a onda i sve druge. Numeru ,,Tunel” pratila su svijetla koja su dolazila sa mobilnih telefona.

– Ženski dio publike je opasan – konstatovao je Marčelo sa članovima svog benda.
Publika je potom počela da skandira ,,Pegla“ i želja je ispunjena. Marko Šelić Marčelo nastup je završio upravo tom numerom. Traženi bis je izostao, jer je bina morala da bude pripremljena za ,,Stereo MCs“-e.
DSC_0089Sa nastupom ,,Stereo MCs“-a došla je i kiša. A onda je uslijedio prkos i ples dok se kiša slivala niz kosu i lice publike.
– Hvala svima koji su nam se pridružili večeras svojom energijom – rekao je pjevač grupe Rob Berč.
Publika je plesala i pjevala sve vrijeme, a Berč se pozdravljao s momcima i djevojkama iz prvog reda, od prvog do zadnjeg.
Na kraju, tražen je bis i na veliko iznenađenje, Berč se pojavio i rekao: ,,Ako ćete vi da kisnete, i ja ću. Plešite sa mnom.“

Nakon sastava ,,Stereo MCs” miks-pult je zauzeo Andy C, a potom i Sub Focus i ID.
Sister Bliss izvela je svoj Faithless DJ set na Dance Paradise bini.

This slideshow requires JavaScript.

Večeras je završno veče festivala. Na glavnu binu popeće se članovi sastava ,,Manitou” u 21 sat. Sat kasnije za miks-pult će stati Banco de Gaia, zatim će u ponoć nastupiti dugo očekivani britanski sastav ,,Hurts”, u 1.30 sati Shy FX feat. Stamina MC, a u 3.30 sati Zomboy.
Na Dance Paradise bini nastupiće Darko Milošević i Goran Ivanović (12 sati), Mtech (17 sati), Redial tone (19 sati), Proximus & Raven (20.30 sati), Klaus (22 sata), Haris (23 sata), Mladen Tomić (00.30 sati), Marko Nastić (2 sata) i Jeff Mills (4 sata).
Filatov i Karas su od 1.30 do 3.30 sati na TDI radio bini. 
Tekst i foto
: B. Radonjić

kud duga