MODA PREPORUKA

MODA: Marija Gracija Kjuri nova je dizajnerka ,,Diora”

Foto: Rex

Foto: Rex

Marija Gracija Kjuri, koju svi ljubitelji mode prepoznaju po evo već osam godina izvrsnim kolekcijama sa kolegom Pjerpaolom Pičolijem za ,,Valentino”, nova je dizajnerka modne kuće ,,Dior”. Ona je na tom mjestu zamijenila Rafa Simonsa i ovim postala prva žena dizajner u istoriji modne kuće ,,Dior”.
– Presrećna sam što možemo poželjeti dobrodošlicu Mariji Graciji Kjuri u modnu kuću Kristijana Diora. Njena vizija žene, senzualna i poetična, odgovara ,,Diorovoj”. Njena stručnost u umjetnosti visoke mode i strast prema zanatu u savršeno će se uklopiti sa radom naših izuzetnih radnika u ateljeu – kazao je direktor modne kuće ,,Christian Dior Couture” Sidni Toledano.
Kjuri, koja od naredne sedmice stupa na novo radno mjesto, prvu kolekciju za ,,Dior” predstaviće 30. septembra.
Kaže u saopštenju da joj je čast što će biti dio ,,Diora”, te da osjeća veliku odgovornost upravo zbog toga što je prva žena dizajner ovog brenda čiji su korijeni duboko urezani u sam pojam ženstvenosti.
– Bekrajno bogatstvo nasljeđa nastavlja da bude moja stalna inspiracija u modi i jedva čekam da izrazim svoju viziju – rekla je Kjuri. 

Pičoli ostaje na mjestu dizajnera brenda ,,Valentino”.
B.R.