ART PREPORUKA

ART: Izložba Tamare Radusinović otvorena u galeriji ,,Modigliani”

Radusinovic_otvaranje-izlozbe_05Prva samostalna izložba Tamare Radusinović pod nazivom ,,Thamar” otvorena je večeras u galeriji ,,Modigliani” u podgoričkom ,,Mall of Montenegru”.
– Želja mi je bila da Tamaru koju malo ko od vas, izuzev najbližijih, zna, predstavim na ovaj način i nadam se da ćete uživati dok budete gledali radove i naći sličnost. Želim da zahvalim svima koji su učestvovali i radili da ovo večeras bude ovako. Izložba pod nazivom ,,Thamar” jeste ustvari prava Tamara i htjela sam da je podjelim sa svima vama – kazala je Radusinović.
Radusinovic_otvaranje-izlozbeUmjetnička direktorka galerije ,,Modigliani” Jelena Vujović istakla je da je umjetnost kao potreba i iskonska želja za razotkrivanjem poimanja suštinske istine bila samo razlog više da autorka reflektuje svoja unutrašnja stanja i putem svojih ovjekovječenih minijatura prezentuje moć želje i iskonske potrebe za izražajem i pečatom svojih osjećanja.
– Posebna, sa akcentom na konstrukcijske parametre i strukture razotkriva svoj karakter, skrivene želje i dubinska osjećanja. U radovima se može konstatovati i bliskost sa kreacijama, modnim idejama i estetikom koja joj je druga stranafizičkog oličja i samog bića – kazala je Vujović.
Muzičku pratnju na akustičnoj gitari pružio je Miško Obradović.
Nakon uvodne riječi priređen je koktel.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga