DRUŠTVO MAGAZIN_IZDVOJENO

KNIGHTSBRIDGE SCHOOLS INTERNATIONAL MONTENEGRO: Diploma program otvara vrata prestižnih svjetskih univerziteta

2

 

Vizija Knightsbridge Schools International Montenegro u Tivtu-prve autorizovane IB škole u Crnoj Gori, možda se najbolje može objasniti kroz njen moto “Keep Smiling, Keep Striving”, koji svim učenicima poručuje da sa osmjehom na licu prihvate sve izazove i promjene koje im donosi budućnost. Mladi borci za obrazovanje već šest godina, svojom vedrinom, osmijehom, pitanjima i druženjem, oplemenjuju prostorije prve škole u Crnoj Gori koja primjenjuje IB program obrazovanja (International Baccalaureate). Proces učenja u školi je istraživački orijentisan i njegova je centralna okosnica sam učenik, koji usmjerava učenje prema svojim mogućnostima i talentima i na taj način maksimalno koristi svoje znanje i sposobnosti. Pored toga, nastavni program se stalno obogaćuje i osavremenjava, idući u korak sa stalnim promjenama kroz koje prolazi današnje društvo i svijet oko nas.

7Diploma program

Knightsbridge Schools International Montenegro je kroz ovaj jedinstveni obrazovni program u proteklom periodu školovao učenike uzrasta tri do 16 godina. Od septembra 2015. godine, sa radom je počeo najprestižniji program koji se gotovo može smatrati i sinonimom za IB u cjelini – Diploma program (DP). Traje dvije godine, a namijenjen je učenicima uzrasta 16 – 19 godina. Njegov cilj je da na najkvalitetniji način pripremi učenike za uspješno visoko obrazovanje i aktivno učestvovanje u globalnim društvenim aktivnostima. Ovaj program predstavlja ulaznicu za upis na najistaknutije univerzitete u svijetu, kao što su Harvard, Jejl, Sorbona, Kembridz, Oksford i mnogi drugi, koji daju prioritet kandidatima koji su svoje obrazovanje stekli kroz IB program.

Učenici koji budu pohađali ovaj program susrešće se sa zahtjevnim, pažljivo osmišljenim gradivom i završnim ispitima. Program je dizajniran na način da utiče na intelektualno, društveno, emocionalno i fizičko blagostanje učenika. Na taj način se učenici pripremaju za efektivno sudjelovanje u ubrzano razvijajućem globalnom društvu.

8Lokacija

Škola je smještena u prelijepom ambijentu Bokokotorskog zaliva, u Tivtu, udaljena sedam minuta od trajekta, sedam minuta od aerodroma, okružena modernim ambijentom Porto Montenegra, Gradskim parkom, kao i osnovnom i srednjom javnom školom, u samom centru grada.

6Aktivnosti

Učenici imaju mogućnost da se oprobaju u raznim vrstama sportova, kao što su jedrenje, kajaking, planinarenje, tenis i fudbal. Takođe, učenicima su na raspolaganju bogat vannastavni program i aktivnosti kao što su fudbal, joga, ples, šah, baštovanstvo, šivenje, Scrabble i drama klub i drugi.

Čist vazduh i zdrava prirodna sredina čine ovo mjesto idealnim za lokaciju škole. Prostrane učionice, naučna laboratorija, specijalizovani kabinet za likovnu i muzičku umjetnost, fiskulturna sala, spoljni tereni za košarku i odbojku, kao i brojni sadržaji u sklopu prestižnog nautičkog centra Porto Montenegro, pružaju idealnu mogućnost za svestrano obrazovanje.

5Internat

Za učenike starije od 11 godina, Knightsbridge Schools International Montenegro nudi internatski program za cijelu sedmicu i za petodnevni boravak. Mogućnost petodnevnog boravka tokom radne sedmice koriste oni učenici koji žive tek toliko daleko da nisu u mogućnosti da putuju do škole i nazad svakog radnog dana, već odlaze kućama petkom popodne, a vraćaju se u internat u nedelju prije večere. Učenicima koji se opredijele za cjelonedjeljni smještaj, organizuju se zajednički izleti i aktivnoti tokom vikenda. U ovakvoj sredini stiču se prijateljstva za čitav život, učenici se razvijaju u nezavisne, samopouzdane ljude i lako se uklapaju u buduće univerzitetsko okruženje. Osim toga, u ovakvim uslovima, djeca se uče kompromisima i stiču razumijevanje o drugim kulturama.

This slideshow requires JavaScript.

Mn.M.

www.ksi-montenegro.com