PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

SRBIJA: U Beogradu otvoren vrtić i rođendaonica za kućne ljubimce

psi

Obdanište za kućne ljubimce, koje u svijetu nije novina, otvoreno je u Beogradu i osmišljeno je kao dnevni boravak za četvoronošce dok su njegovi vlasnici na poslu.

Kako ljubimci, čiji vlasnici rade, veći dio dana ne bi proveli sami, a vlasnici ne bi morali da razmišljaju da li će ih dočekati pokidane zavese i raskomadani dijelovi namještaja, obdanište je rješenje.

– Zbog nedostatka vremena i preokupiranosti poslom, vlasnici ne mogu u potpunosti da im se posvete. Kod nas ih dovedu kad krenu na posao, a preuzmu ih kada se vraćaju. Za to vrijeme sa njima rade stručnjaci, druže se i socijalizuju. U toku dana organizovana je i jedna duža šetnja – kažu iz studija za pse “Koska all for dogs”.

Osim vrtića, još jedna u nizu pet frendli usluga je i “rođendaonica” za pse. U posljednje vrijeme nije rijetkost da vlasnici proslavljaju rođendane mezimaca, jer ih doživljavaju kao članove porodice.

– Za naše korisnike ova usluga je besplatna, a za ostale košta od 2.000 do 3.000 dinara. Torta i svjećice su neizostavni, a u okviru igraonice postoje posebni dijelovi za goste vlasnika i za goste psa kojem se slavi rođendan – kažu u “Doggy Daycare”.

Osmočasovna briga o psu košta između 500 i 1.000 dinara, što znači da za cio mjesec treba da se izdvoji oko 15.000 dinara. O psima, dok su u vrtiću, brine cio tim ljudi, od vaspitača do veterinara.

– Naša usluga uključuje i obrok, isključivo kuvani, a ukoliko vlasnici to ne žele, mogu da donesu i svoju hranu – kažu iz vrtića za pse “Doggy Daycare”.

Izvor: novosti.rs