DRUŠTVO PREPORUKA

PRIJAVI SE: Evropska agencija za bezbjednost hrane raspisuje konkurs za stručnu praksu u Parmi

GetImage (1)Diplomirali ste i u potrazi ste za zanimljivim i poučnim iskustvom u dinamičnoj evropskoj agenciji? Želite da stečena znanja i vještine primijenite u nekom od područja djelovanja EFSA-e? Želite da budete uključeni u rad evropske organizacije?

Imate priliku da učestvujete u redovnim aktivnostima organizacije EFSA pod vođstvom stručnog mentora te da steknete vrijedno iskustvo u multikulturalnom okruženju.

Sadržaj stručne prakse zavisi od područja za koji se prijavljujete. Možete izabrati do dva različita područja, prema prioritetu, zavisno od vaših kompetencija, i to u sljedećim područjima: procjena rizika u životnoj sredini, toksikologija, zdravlje i dobrobit životinja, biološke opasnosti, ishrana, upravljanje i analiza podataka, odnosi sa medijima, pravni i regulatorni poslovi itd.

Prijave za konkurs možete poslati najkasnije do ponoći 31. jula 2016.

Ključni ciljevi stručne prakse:

• Da iz prve ruke steknete iskustvo u naučnoj evropskoj agenciji i pritom razvijete nove sposobnosti i vještine u skladu sa vlastitim interesima i profesionalnim ciljevima;
• Da doprineste opštim ciljevima odjeljenja u koje ćete biti raspoređeni, učestvujući u izradi dokumenata, izvještaja, baveći se naučnim i/ili administrativnim poslovima, pretražujući stručnu literaturu i obezbjeđujući pravovremenu komunikaciju o rezultatima;
• Doprinos specifičnim projektima, novim idejama i inovativnim rješenjima;
• Doprinos planiranju i praćenju aktivnosti u odjeljenju u koje ćete biti raspoređeni.

Što EFSA nudi?

Tokom boravka na stručnoj praksi u organizaciji EFSA bićete u prilici da upoznate život u Parmi, italijanskom gradu bogate kulturne i umjetničke baštine, kao i uživati u poznatim specijalitetima i vrhunskom vinu. U blizini se nalaze i poznata skijališta, parkovi prirode i planine. Kao dio energične ekipe mladih ljudi imaćete priliku da učestvujete u različitim društvenim i kulturnim aktivnostima.

Stručna praksa može trajati najmanje 5 i najviše 12 mjeseci i ne može se ponavljati niti produžavati. Odabrani kandidati primaće mjesečnu stipendiju i po završetku će dobiti sertifikat o završenoj stručnoj praksi.

Postupak izbora kandidata

Postupak prijave na konkurs obavlja se elektronskim putem. Kandidati koji uđu u uži krug izbora proći će telefonski ili on-line intervju. Odabrani kandidati primiće ponudu o svim detaljima stručne prakse.

Obavezni uslovi za izbor kandidata:

• Završen najmanje dodiplomski studijski program do datuma krajnjeg roka prijave na konkurs;
• Dobro poznavanje engleskog jezika (minimalni nivo B2 prema CEFR);
• Da kandidat do sada nije obavljao stručnu praksu u EFSA-i ili bio zaposlen u EFSA-i.
Osim obaveznih uslova konkursa, poželjno je da kandidat posjeduje znanja i vještine iz područja za koje se prijavljuje, sklonost timskom radu, sposobnost samostalnog rješavanja problema te komunikacione i organizacione vještine.

Pri izboru kandidata vodiće se računa o ujednačenoj zastupljenosti po polu i geografskom području.

Detaljne informacije o stručnoj praksi pročitajte na web stranici EFSA-e.

Kontakt EFSA Focal Point za Crnu Goru: [email protected]