ENGLISH PREPORUKA

REAKCIJE POZNATIH NAKON #BREXITA: Neko oduševljen, neko šokiran

Foto: Alamy

Foto: Alamy

Nakon istorijskog referenduma kojim je Velika Britanija istupila iz Evropske unije, osim podjela na političkoj sceni u kojoj se već presabiraju pobjednici i gubitnici, u Britaniji je sve snažnija i vidjljivija podjela mišljenja i među javnim ličnostima iz svijeta šoubiznisa.
Zadovoljstvo odlukom da Britanija izađe iz EU, nijesu krili slavne ličnosti poput Majkl Kejna, Džoan Kolins, Kejti Hopkins, Liz Harli, pa čak, kako prenose britanski mediji i kraljica Elizabeta.
Naime, tri dana pred referendum, kako su izvjestili mediji u Velikoj Britaniji, kraljica je svojim gostima dala neobičan zadatak. Da joj odgovore na pitanje: ,,Koja su tri dobra razloga da Velika Britanija ostane u EU?”
Manekenka Liz Harli dan prije glasanja, veoma provokativnim fotografijama pozvala je sve da se opredjele za izlazak iz Evropske unije, a radosne vijesti je proslavila u zagrljaju svog kućog ljubimca.


Zvijezda čuvene serije ,,Dinastija”, Džoan Kolins zadovoljna pobjedom napisala je na svom Twitter profilu da put od 1000 milja počinje prvim korakom.


Ipak, mnogo je veći broj zvijezda koje su razočarane rezultatima, i koje čak i ne odustaju od ideje da se održi novi referendum.
Među njima je komičar i voditelj Džejms Korden, koji je na svom Twitter profilu pozvao sve da potpišu peticiju za novi referendum.
,,Potpišite ukoliko želite. Ja jesam”.


Frontmen kultnog londonskog benda Stereo MCs, koji će ovog ljeta nastupiti na Sea Dance festivalu, Rob Oven, šokiran je rezultatom glasanja.
,,Koji je to razlog koji je natjerao ljude da glasaju za izlazak iz EU?”


Članovi benda Coldplay takođe su dali svoj stav po pitanju rezultata Brexita, napominjući da ova odluka ne reprezentuje njihovo mišljenje kao ni želje ljudi njihove generacije.


Jedan od najpopularnijih parova u šuboiz svijetu Dejvid Bekam i Viktorija Bekam, podržali su opciju za ostanak u Evropskoj uniji, ali se nakon rezultata glasanja nijesu oglašavali.
Pjevačica Lili Alen je poručila svojoj generaciji, onima koji tek treba da dođu, da je njihova budućnost zeznuta. Eli Goulding je izjavila da joj je srce slomljeno i kao i da je ovo jedna od najgorih odluka koje su donešene u istoriji Britanije.
Bob Geldof izjavio je da će vratiti titulu sera jer ga je sramota u ovom presudnom času što je Britanac.


Oglasio se i veliki zagovornik protiv izlaska iz EU, pjevač grupe ,,Simply Red” Mik Haknal.


Evo što je razlog negodovanja muzičara za izlazak iz Evropske unije. Te posljedice će se tek osjetiti.