ART PREPORUKA

INICIJATIVA: Miladin Šobić da dobije Trinaestojulsku nagradu

sobic

Poštovaoci lika i djela Miladina Šobića pokrenuli su inicijativu da legendarni crnogorski kantautor postane kandidat za dobijanje najvećeg crnogorskog priznanja, Trinaestojulske nagrade.

Građani će biti u prilici da samoinicijativno organizuju prikupljanje potpisa za kandidaturu Miladina Šobića za dobijanje Trinaestojulske nagrade.Potpisi se, kako navode autori inicijative, mogu skupljati u svakom gradu, omiljenom lokalu, firmi, na fakultetu…Popunjene formulare treba dostaviti Montenegro Pub-u na adresu Ul. Novice Cerovica 19, 81400 Nikšić. Takođe, organizatori ih mogu preuzeti u bilo kom gradu Crne Gore  kako bi bili sakupljeni i predati do četvrtka. Kontakt telefon je 069/870-005.

Poštovaoci Šobićevog muzičkog opusa, sinoć su u tom pabu i zvanično pokrenuli ovu inicijativu. Okupili su se oni koje je njegova muzika nadahnjivala i nadahnjuje i koji su večerašnjim prisustvom pokazali poštovanje prema našem velikom umjetniku.

576d1ba9-02dc-4b68-b751-47840a0a0a69-sobic-pab1-previewOrgMeđu prisutnima su bili potpredsjednik Skupštine Milutin Simović, predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, ministar kulture Pavle Goranović – ne kao funkcioneri, već kao prijatelji koji su predložili i pomogli da spontana ideja “od druga do druga” postane inicijativa za zvaničnu kandidaturu Šobića za dobijanje našeg najvećeg državnog priznanja.

kud duga