PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

BEOGRAD: Otvoren Dino park na Kalemegdanu

8c7ece7f88d381db0050a0b6b86806bbNa Kalemegdanu je danas otvoren Dino park ,,Jura avantura” gdje će djeca i odrasli moći da uživaju u velikom broju edukativnih i zabavnih sadržaja.
Kako je rečeno, tu će svakog vikenda biti organizovane igre bez granica, predavanja i radionice, a posjetioci će imati priliku i da se druže sa paleontolozima, da istražuju i otkopavaju fosilne ostatke pomoću specijalnog alata.
Gradski menadžer Goran Vesić je podsjetio da je Dino park prvi put organizovan na Kalemegdanskoj tvrđavi prije dvije godine.
U okviru izložbe je postavljeno 35 dinosaurusa, precizirao je Vesić i dodao da će Dino park biti otvoren do oktobra i tako narednih pet godina.
– Tako će i djeca, koja su mlađa i možda ne razumeiju ko su i šta su dinosaurusi, narednih godina moći da uživaju u ovome. Ovo je nešto što Beograd treba da ima, jedan nov sadržaj posvećen djeci i mislim da ovakve stvari treba da radimo i u budućnosti – rekao je gradski menadžer.

This slideshow requires JavaScript.


Direktor JP ,,Beogradska tvrđava” Petar Andrijašević je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja Dino parka koji, kako je dodao, ima za cilj ne samo da zabavi, već i da edukuje djecu.
– Dinosaurusi su nekad vladali ovom planetom i sigurno su jedna od najfascinantnijih bića koja su ikada kročila zemljom. Zato ih naši mališani obožavaju…Kod nas u Dino parku deca će moći da, uz zabavu, igru, smijeh i razonodu, nauče nešto novo, da se edukuju i da razvijaju svoju maštu i druge sposobnosti – rekao je Andrijašević.
Na svečanom otvaranju Dino parka nastupio je dječiji hor ,,Čarolija” koji je pjevao pjesme o Beogradu, a program je vodio Minja Subota.
Prvog radnog dana parka ulaz je bio besplatan do 15 sati, dok svi zainteresovani mogu da posjete postavku narednih dana od 10 do 20 sati. Ulaznice za djecu do 15 godina koštaju 250 dinara, za odrasle 350, dok je za mališane do tri godine ulaz besplatan.
Izvor: Blic.rs
Foto: D. Kujundžić / Tanjug