ART SLAJDER

POVODOM DEVETNAEST GODINA POSTOJANJA: ,,Akord” u KIC-u prikazao ,,Pjesmom i igrom da ti kažem”

DSC_0198Kulturno kreativni centar ,,Akord” iz Nikšića obilježio je večeras u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” 19 godina postojanja divnim i raznovrsnim dvočasovnim umjetničko-zabavnim programom pod nazivom ,,Pjesmom i igrom da ti kažem”.
Počeo je igrom Vrsuta, a potom su gledaoce koji su sve vrijeme rukama držali ritam i aplauzima pozdravljali svaku tačku, oduševili najmlađi članovi koreografijama u numerama ,,Ljubav čudno stanje” i ,,Skočimo kolo”.
Igrom su plesne grupe povele publiku na putovanje kroz Gnjilane, Studenicu, Srbiju, zatim Ameriku, Kubu, a predstavile su se i ciganskim igrama. Srednja grupa otplesala je koreografiju na numeru Milana Stankovića ,,Balkan”, dok su početnici plesali uz numeru ,,Djeca imaju pravo”.
Solista Luka Bajović predstavio se najnovijom numerom ,,Sve što ona poželi”, Milutin Radulović pjesmom ,,Sa mnom nema zezanja”, Maša Paović je pjevala ,,Mrvicu”, a kasnije, uz Dianu Zabijako, je zapjevala i ,,Čarapice”. Diana Zabijako predstavila se i numerom ,,Tata ribolovac”. Ivana Popović je otpjevala numeru ,,Roditelji”. Iva Otašević pjevala je ,,Ako vjeruješ u sebe”, a Katarina Radulović ,,Uživaj dok si dijete”. Sve tekstove ovih pjesama pisala je Sanja Perić.
Veče je završeno plesom najstarije grupe u numeri Dejana Petrovića ,,Vrtlog”.
Autorka večeri bila je Tanja Čolević.

This slideshow requires JavaScript.


Tekst i foto: B.R.

kud duga