MAGAZIN PREPORUKA

AKVA PARK U BUDVI: Prvi gosti naredne sedmice, posao za 140 sezonaca

akva parkNepovoljni vremenski uslovi i neriješene administrativne procedure odložiće prijem prvih posjetilaca akva parka na brdu Topliš iznad Budve, čije je zvanično otvaranje zakazano za danas, pišu Dnevne novine.

U kompaniji Aquaterra solutions, koja realizuje ovaj projekat vrijedan 13 miliona eura, očekuju da će građane moći da ugoste tokom sljedeće nedjelje.

– Loše vrijeme je uticalo na dinamiku građevinskih radova, ali ćemo ih završiti do subote. Nadamo se da će u narednih pet do sedam dana biti završene i administrativne procedure i da ćemo dobiti upotrebne i radne dozvole kako bismo mogli da počnemo rad – rekao je Dnevnim novinama Sahret Hajdarpašić, član odbora direktora Aquaterra solutions.

Dugoočekivani akva park prostire se na 41.800 kvadrata, a obuhvata niz zabavnih i uzbudljivih vodenih atrakcija tobogana i bazena, dječiji dio sa više od 50 atrakcija, restoran, tri bara, dječji kafić, prodavnicu, foto-kabinu i druge atraktivne sadržaje. Dnevni kapacitet akva parka je 6.000 ljudi.

– Za narednu godinu planiramo novitete, već je naručeno nekoliko novih tobogana. Imamo zonu od 80 ari koja će za 2017. biti aktivirana, kao još jedan od sadržaja akva parka – naveo je Hajdarpašić.

Njegova kompanija godišnje će za zakup zemljišta Opštini Budva plaćati 240.000 eura, a tokom sezone zapošljavaće 140 radnika, odnosno njih 20 tokom cijele godine.

Otvaranjem akva parka i unapređenjem ponude Budve zadovoljni su i u lokalnoj turističkoj organizaciji, čija direktorka Jelena Radenović ističe da će novi sadržaj uticati na produženje sezone.

– Sa aspekta obogaćivanja turističke ponude, izuzetno smo zadovoljni što će se o Budvi opet govoriti u superlativu, ovakav projekat može bitno uticati i na produženje turističke sezone, što je cilj svih zaposlenih u turističkoj privredi. Turistička organizacija opštine Budva, investitorima i vlasnicima će uvijek biti pouzdan partner u svakoj vrsti promocije, jer naš zadatak jeste da prepoznamo vrijednosti turističkog proizvoda i da ga učinimo što dostupnijim ciljnoj javnosti – poručila je Rađenović.

Cijene uskladili sa troškovima

Komentarišuću visinu cijena ulaznica, Hajdarpašić je kazao da su one usklađene sa troškovima koje njegova kompanija ima u pogledu održavanja i funkcionisanja akva parka.

– Veliki su troškovi za vodu, struju, održavanje, isplatu obaveza prema radnicima. Trudili smo se da cijene uskladimo tako da svima budu pristupačne, a i niže su nego na plažama – ocijenio je Hajdarpašić, dodajući da će imati posebnu ponudu za porodice i organizovane grupe.

Cijene ulaznica

Odrasli (od 130 cm) cijeli dan (od 10-19h) 20 eura

Odrasli (od 130 cm) 4 sata 16 eura

Djeca (100-130 cm) cijeli dan (od 10-19h) 15 eura

Djeca (100-130 cm) 4 sata 12 eura
Izvor: Dnevne novine/CDM