PREPORUKA SPORT

EURO 2016: Hrvatska slavi Modrića, Poljska Milika, a Njemačka Mustafija i Švajnštajgera (video)

luka modric euro 2016,,Munjeviti volej”, ,,predivan volej”, ,,bomba”, ,,senzacionalni volej”, samo su neki od epiteta za gol Luke Modrića sportskih novinara i fudbalera kojim je otvorio dan na Evropskom prvenstvu u Francuskoj u susretu Hrvatska-Turska.
Taj pogodak došao je u 41. minutu, a UEFA EURO 2016 na svom Tviter profilu podsjetio na činjenicu da Vatreni nikada nisu izgubili kada bi Modrić postigao gol. Tako je i bilo. Meč je završen rezultatom 1:0.
Luka Modrić proglašen je igračem utakmice.


Poljska je pobijedila Sjevernu Irsku 1:0 golom Milika u 51. minutu.

U meču Njemačka-Ukrajina koji je zatvorio dan, Njemačka je povela golom Mustafija u 19. minutu, a Švajnštajger je opet pokazao klasu kada je ušao u 90. i onda već nakon dva minuta igre postigao gol za konačni rezultat od 2:0 za Njemačku.

Sjutrašnji program: Španija-Češka (15 sati), Irska-Švedska (18 sati) i Belgija-Italija (21 sat).
Huligani ponovo na (ne)djelu
Ni danas se ne stišavaju priče o neredima među huliganima širom Francuske, pa tako policija, umjesto da čuva zemlju od terorista, kako se prvobitno očekivalo, mora da je čuva i od huligana. Posljednje o čemu se priča, nakon nemilih scena između engleskih i ruskih navijača na ulicama Marselja, jeste tuča u pabu u Nici gdje su se sukobili navijači Sjeverne Irske i Poljske sa francuskim huliganima. Dok su se pravi navijači iz Sjeverne Irske i Poljske lijepo družili i zajednički pjevali navijačke pjesme, napadnuti su bocama kojima su ih zasuli francuski huligani.
B.R.
Foto: Uefa